Občini Domžale znova naziv Prostovoljstvu prijazna občina

0
133

V imenu Občine Domžale je podžupan Borut Ernestl v torek, 21. maja 2024, na Slovesnem dnevu prostovoljstva v Kočevju, ki je potekal v okviru 25. Nacionalnega tedna prostovoljstva, prevzel listino z nazivom »Prostovoljstvu prijazna občina«.

Prostovoljstvo v občini Domžale je nepogrešljiv del lokalne skupnosti. V občini Domžale deluje kar 76 nevladnih organizacij, 5 javnih zavodov s prostovoljskim programom in preko 4.000 prostovoljk in prostovoljcev, ki svoj prosti čas namenjajo prostovoljskim aktivnostim. V letu 2023 so se prostovoljke in prostovoljci poleg tradicionalnih prostovoljskih akcij aktivirali tudi v času avgustovskih poplav. Za zaščito in pomoč prizadetim v poplavah je bilo aktiviranih 29 društev in organizacij, pomoč najbolj prizadetim v naši občini pa so nudili tudi drugi posamezniki in tako pomembno prispevali k odpravljanju posledic poplav.

Prostovoljstvo je vrednota tudi vodstva in zaposlenih na Občini Domžale. Posebna pozornost pa je prostovoljstvu namenjena pri pripravi strateških dokumentov Občine Domžale za prihodnja obdobja. Znotraj strategij za področja mladih, športa in kulture, starejših in drugih je dan poseben poudarek spodbujanju, krepitvi in vrednotenju prostovoljnega dela. Z zagotavljanjem sredstev v proračunu, z javnimi razpisi in v strategijah bo Občina Domžale še naprej podpirala delovanje posameznikov in organizacij, ki skrbijo, da prostovoljstvo v lokalni skupnosti, v občini srčnih ljudi, živi in bo živelo še naprej.

Občina Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here