Kronika Policijske postaje Domžale (od 20.5. do 26.5.2024)

0
272

20.5.2024 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so obravnavali prometno nesrečo v kateri je nastala materialna škoda. Ugotovljeno je bilo, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje z vozilom na prekratki varnostni razdalji. Pri preizkusu alkoholiziranosti enega izmed voznikov je bilo ugotovljeno tudi, da vozi pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bila nadaljnja vožnja prepovedana. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

21. 5. 2024 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika motornega vozila za katerega je bilo ob preizkusu alkoholiziranosti ugotovljeno, da vozi pod vplivom alkohola. Zaradi slednjega mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

21. 5. 2024 – VLOM V VRTNARIJO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtnarijo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem preščipnil žičnato ograjo vrtnarije in tako prišel v njeno notranjost. Iz odprtega šotora vrtnarije je nato odtujil 11 cvetlic v obešenih PVC lončkih in z opisanim lastnico oškodoval za okoli 232 EUR.

23. 5. 2024 – GOLJUFIJA
Policisti so bili obveščeni o goljufiji preko spleta. Ugotovljeno je bilo, da je storilec preko telefonskega klica, z namenom, da bi si pridobil protipravno premoženjsko korist, lažno prikazoval dejanske okoliščine trgovanja s kripto valutami in s tem oškodovanca zapeljal, da je ta na svojo škodo posredoval osebne podatke za aktivacijo računa na treh platformah s pomočjo katerih je storilec prišel do podatkov transakcijskega računa oškodovanca in na tak način pridobil za 1.015 EUR protipravne premoženjske koristi.

24 .5. 2024 – ODKRIT PONAREJEN BANKOVEC ZA 50 EUR
Policisti so na eni izmed bank zasegli bankovec za 50 eur za katerega se sumi, da je ponarejen. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec unovčil sporni bankovec, kateri je bil nato odkrit na banki med izkupičkom podjetja. Sporni bankovec bo poslan v ekspertizo.

24. 5. 2024 – TATVINA OPAŽNIH PLOŠČ
Policisti so bili obveščeni o tatvini opažnih plošč. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz odprtega gradbišča odtujil 120 kosov opažnih plošč in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 2700 EUR.

24. 5. 2024 – POŠKODOVANJE VOZILA NA PARKIRIŠČU
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju vozila na parkirišču. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z neznanim primernim predmetom poškodoval lak na vseh štirih vratih in dveh blatnikih parkiranega vozila ter s tem dejanjem oškodoval lastnico za okoli 500 EUR.

24. 5. 2024 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, PREPOVEDANA NADALJNA VOŽNJA BREZ PRIDRŽANJA
Policisti smo imeli v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega je bilo ob preizkusu alkoholiziranosti ugotovljeno, da vozi pod vplivom alkohola. Zaradi slednjega mu je bila nadaljnja vožnja prepovedana, pridržanje po ZPRCP pa mu ni bilo odrejeno, saj si je kršitelj zagotovil prevoz druge osebe. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

25. 5. 2024 – VEČ KRŠITEV CPP
Policisti so imeli v postopku več mladoletnih kršiteljev cestno prometnih prekrškov zaradi česar bodo policisti zoper mladoletne kršitelje podali obdolžilne predloge na pristojno sodišče.

26. 5. 2024 – VLOM V VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do parkiranega osebnega vozila in med zgornji rob voznikovih vrat in streho vozila potisnil neznan predmet, naredil vzvod in tako odprl vrata vozila. Iz notranjosti je nato odtujil 700 EUR gotovine iz denarnice, ki je bila v sredinskem predalu med sedeži. S tem dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika za okoli 1900 EUR.

26. 5. 2024 – ZATAJITEV DENARJA NA BANKOMATU
Policisti so bili obveščeni o zatajitvi denarja na bankomatu. Ugotovljeno je bilo, da si je neznani storilec protipravno prilastil tujo premično stvari, ki jo je našel, s tem da je iz reže bankomata odtujil denar v znesku 70 EUR, ki ga je pred tem tam pozabila oškodovanka in si ga prilastil zase.

26. 4. 2024 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino snovi za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Zaseženo snov bodo policisti poslali v analizo in v primeru, da bo le ta pozitivna bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane opozarjamo na pojav tatvin in vlomov in jih pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših predmetov iz vozila, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here