Učenke OŠ Komenda področne prvakinje v nogometu

0
1843

V četrtek, 16. novembra 2017, je v organizaciji ŽNK Radomlje v športni dvorani OŠ Komenda potekalo področno tekmovanje v nogometu za deklice osnovnih šol. Na tekmovanju je sodelovalo pet osnovnih šol, OŠ Preserje pri Radomljah, OŠ Mengeš, OŠ Jurija Vege Moravče, OŠ Rodica in OŠ Komenda.

Spremljali smo razburljiva srečanja, kjer je bilo moč videti ogromno lepih nogometnih potez, dekleta pa so prikazala tudi ogromno nogometnega znanja, kar pa ni presenečenje, saj jih velika večina vadi pod okriljem našega kluba, bodisi na klubskih treningih ali pa na krožkih, ki potekajo na njihovih osnovnih šolah, pod vodstvom trenerk in trenerjev ŽNK Radomlje.

V polfinale državnega tekmovanja si je zagotovila le zmagovalna šola, kar nam je že pred pričetkom nakazovalo napeto in zanimivo tekmovanje.

Končna lestvica je bila zanimiva in odraz tekem, ki smo jih spremljali, na vrhu pa sta imeli ekipi OŠ Rodica in OŠ Komenda povsem enako število točk, deset in sta tako tekmovanje končali brez poraza. OŠ Komenda je bila za odtenek boljša, saj je imela boljšo razliko v doseženih in prejetih zadetkih, kar jim je na koncu zagotovilo prvo mesto. Na drugem je končala Rodica, tretje mesto pa so osvojile učenke iz Moravč. Na repu razpredelnice sta z eno osvojeno točko končali OŠ Mengeš in OŠ Preserje pri Radomljah. Omeniti velja še najboljšo igralko in strelko turnirja, domačinko in igralko našega kluba, Nino Sofio Mc Quarrie, ki je v mreže nasprotnic pospravila kar devet žog.

Rezultati in končni razplet tekmovanja:

Hvala OŠ Komenda za gostoljubje, športnemu kolektivu in profesorici športne vzgoje, Dominiki Avgustinčič, za podporo in angažma ter Zavodu za šport in rekreacijo Domžale za zaupanje, saj smo skupaj izvrstno izpeljali tokratno tekmovanje. Čestitke vsem šolam udeleženkam ter srečno varovankam trenerja Uroša Juračiča, OŠ Komenda, v nadaljevanju tekmovanja.

ŽNK Radomlje

Oglasno sporočilo