Kronika Policijske postaje Kamnik (od 27.2. do 5.3.2023)

0
468

27.2.2023
NAJDENO EKSPLOZIVNO TELO
Delavci so pri prenovi ostrešja oziroma podstrehe v Komendi, našli jugoslovanski podkalibrni izstrelek cal. 125 mm, tankovski M88, ki je bil izstreljen, vendar neaktiviran. Predmet je prevzela proti bombna enota policije, ki je predmet uničila.

DIMNIŠKI POŽAR
Policisti so v naselju Rožično obravnavali dimniški požar, na katerem je prišlo do poškodbe dimnika, na predelu kjer je dimnik že izven ostrešja (razpoka v dimniku in sled gorenja iz dimnika), nato pa se je plamen med zidanim delom in kovinsko obleko dimnika prenesel na samo ostrešje, kjer je zagorelo. Požar so na kraju omejili in pogasili gasilci prostovoljnega društva Kamnik in Sela. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

TATVINA OGRLICE
Občan je preko Bolha.com prodajal zlato verižico in se dobil v Kamniku z kupcem, ki ga je močno prelisičil z navedbo, da gre v stanovanju v drugo sobo preverit če gre dejansko za pravo zlato. V tem času pa veselo odkorakal in odšel neznano kam. Tako se je naivni občan obrisal pod nosom in ostal brez vsega. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

28.2.2023
IZSILJEVANJE PREKO INSTAGRAMA
Vodja pravne službe ene od trgovin je naznanil izsiljevanje, ki se je zgodilo preko instagram računa, kjer je uporabnik anti.norvezan na enem računu objavil sporočilo v katerem zahteva bon za 100 eur, v nasprotnem primeru bo v eni izmed poslovalnic polno bomb. Sprejet zapisnik ustne ovadbe in odstop kazenske ovadbe na pristojno policijsko postajo.

01.3.2023
VLOM V PRODAJALNO
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v prodajalno. Neznani storilec je z neznanim orodjem na vzvod odprl vhodna vrata. Iz notranjosti je vzel večjo količino različnih izdelkov (brisače, odeje, prevleke, kopalni plašči, denar v višini 144 evrov) v skupni vrednosti okoli 6000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA V TRGOVINI HOFER
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini Hofer. Zaenkrat še neznani storilec je v trgovini izvršil tatvino prehrambenih izdelkov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

02.3.2023
POVOŽENJE DIVJADI
Na regionalni cesti Kamnik-Ločica je voznik osebnega vozila povozil divjad in poškodoval vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PODAJA NAMER ZA ZAČASNO ZAŠČITO
Na policijski postaji sta se zglasili dve drž. Ukrajine in zaradi vojnih razmer v matični državi podali namero za začasno zaščito. Izpolnjeni so bili vsi formularji, kateri so bili predani v odločitev pristojnim službam.

3.3.2022
PROMETNA NESREČA
V industrijski coni Žeje se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

INTERVENCIJA, PRIDRŽANJE PO 109/2 ZP-1
Policisti so bili obveščeni o opitem moškem, ki razgraja, vpije in se hoče pretepati. Na naslovu so policisti moškega izsledili. Ker se moški kljub opozorilom in ukazom ni umiril, so policisti zoper imenovanega uporabili prisilna sredstva ter odredili pridržanje do iztreznitve. Pridržanemu je bil zaradi kršitev izdan plačilni nalog s predpisano globo.

4.3.2022
KURJENJE VEJEVJA
V bivšem Kiku je občan za delavnico v naravi požgal odpaden les in papir na kurišču 1x1m in ga nadzoroval. Kurišče se je nahajalo v bližini odpadnih delov vozil in poraščene brežine. Gasilci so preventivno kurišče polili z vodo. V zvezi z kurjenjem v naravnem okolju zoper podjetje sledi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

POŠKODOVANJE VOZILA
Policisti so bili obveščeni o namernem poškodovanju vozila na parkirišču v Stahovici. Na kraju ugotovljeno, da je neznani storilec poškodoval osebno vozilo, s tem da je le tega z neznanim ostrim predmetom porisal in s tem oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

5.3.2022
PROMETNA NESREČA
V naselju Moste je prišlo do prometne nesreče in sicer oplaženja z ogledali dveh vozil. Na kraju je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, pri čemer je eden izmed udeležencev napihal 0,95 mg/L. Opravljen zaseg vozniškega dovoljenja, ki bo skupaj z predlogom poslano na sodišče. Ker ni mogoče določiti povzročitelja prometne nesreče sledi v zvezi tega uradni zaznamek o dogodku.

Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here