Kronika Policijske postaje Kamnik (od 24.6. do 30.6.2024)

0
898

24.6.2024
POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti so sredi belega dne v Kamniški Bistrici obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil. Neznani storilec je pristopil do parkiranega vozila in s primernim orodjem na vzvod skozi prednja leva vrata, vlomil v vozilo iz katerega pa ni ničesar odtujil. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

POVOŽENJE DIVJADI
V naselju Vir pri Domžalah je voznik osebnega vozila povozil divjad in poškodoval vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

25.6.2024
VLOM V VOZILO
V Volčjem Potoku v bližini Galerije Repanšek, so policisti obravnavali vlom v vozilo. Neznani storilec je pristopil do vozila in z neznanim predmetom na vzvod skozi prednja desna vrata vlomil v vozilo, iz katerega je odtujil denarnico z vsebino. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

INTERVENCIJA IN NUDENA ASISTENCA
Policisti so posredovali v Stahovici, kjer so pomagali občanu, ki se je zaradi možganske kapi, do lastnice stanovanja vedel nasilno na njo vpil ter jo žalil. Občan je bil nato s strani zdravstvenega osebja pregledan, zoper njega odrejena hospitalizacija, policisti pa so zdravstvenemu osebju nudili asistenco pri prevozu občana v Psihiatrično kliniko v Polje.

PADEC KOLESARJA
Na Ljubljanski cesti so policisti obravnavali samo udeležbo kolesarja, ki se je peljal po pločniku in zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1.07mg/l alkohola v izdihanem zraku, padel po vozišču in se lahko telesno poškodoval. Zoper kolesarja sledi obdolžilni predlog in pa plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

26.6.2024
NAMERNO POŠKODOVANJE VOZILA
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari na Maistrovi ulici v Kamniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z neznanim predmetom poškodoval pokrov motorja na vozilu. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti smo bili obveščeni, da je neznani storilec na Trgu talcev v Kamniku, iz osebnega vozila, odtujil registrske tablice in s tem dejanjem oškodoval lastnika za 40 eur. Sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

NAPAČNO PARKIRANO VOZILO NA ŠUTNI
Policisti smo bili ponovno obveščeni o napačno parkiranem vozilu na kolesarski stezi na Šutni v Kamniku. Na kraju ugotovljena kršitev, tako da je bilo izdano obvestilo o prekršku po zakonu v cestnem prometu.

27.6.2024
PROMETNA NESREČA
Pri šolskem centru v Kamniku, se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri so udeleženci izpolnjevali vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

NEPLAČEVANJE PREŽIVNINE
Na policijski postaji se je zglasila občanka in podala prijavo kaznivega dejanja neplačevanja preživnine. Policisti bodo ustrezno ukrepali.

POVOŽENJE DIVJADI
V Šmarci je voznik osebnega vozila povozil divjad in poškodoval vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

28.6.2024
SPLETNA GOLJUFIJA
Na policijsko postajo se je zglasil občan in policistom prijavil spletno goljufijo. Policist je ugotovil, da je neznani storilec občanu iz njegovega računa odtujil 2285 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PROMETNA NESREČA
V naselju Moste, se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

GLASNA GLASBA
Policisti so na Žalah obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe na naslovu in s tem motenje nočnega miru in počitka. Policista sta izrekla opozorilo po zakonu o javnem redu in miru.

29.6.2024
VLOM V HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Muzejski poti v Kamniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s silo telesa-brco skozi vhodna vrata vlomil v dvostanovanjsko hišo, kjer je nato v pritličju na vzvod skozi vhodna vrata vlomil v spodnje stanovanje, ga pregledal in iz njega odtujil zlatnino. Pri ogledu kaznivega dejanja si bile zavarovane sledi. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na sodišče.

NAMERNO POŠKODOVANJE VOZILA
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari na Livarski ulici v Kamniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z neznanim predmetom poškodoval pokrov motorja na vozilu. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA
Na Livarski ulici v Kamniku, se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

30.6.2024
TATVINA DENARNICE IN TELEFONA
Policisti so bili obveščeni o tatvini denarnice in mobilnega telefona na kopališču v Kamniku. Neznani storilec je izkoristil nepazljivost oškodovane in takoj ko je odšla v bazen, ji je iz večje torbe odtujil denarnico in mobilni telefon Samsung S22. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na sodišče.

TATVINA IZOLACIJE IZPRED PGD TUNJICE
Policisti so v Tunjicah obravnavali tatvino hidroizolacije, ki jo je neznani storilec odtujil izpod odprtega nadstreška za gasilnim domom Tunjice in povzročil materialno škodo. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here