Kamničanka Lea Sitar je postala Kraljica Slovenije

0
7232
Vir: slovenskenovice.si; 7.november 2011

Medtem ko se v Veliki Britaniji pripravlja na svetovni izbor miss sveta, je miss Slovenije Lana Mahnič Jekoš v domovini dobila konkurentko. V Portorožu so pred dnevi namreč izbrali kraljico Slovenije 2011. Letos je krono najlepše osvojila 17-letna Kamničanka Lea Sitar, ki bo Slovenijo 3. decembra zastopala na svetovnem izboru v Berlinu.

 

Prva spremljevalka je postala Martina Plankelj iz Slovenskih Konjic, druga Kristina Borovnik iz Mislinje, na sredini Kamničanka Lea Sitar.

V konkurenci 15 lepotičk je žirija izbrala tudi prvo in drugo spremljevalko. Prva, ki je bila leta 1997 okronana za kraljico, je bila Vesna Janković, na kraljičin lepotni prestol sta med drugimi sedli tudi Iris Mulej in Renata Peterka.

Prva spremljevalka je postala Martina Plankelj iz Slovenskih Konjic, druga Kristina Borovnik iz Mislinje, na voljo pa je bilo še nekaj lent. Tako so okronali kraljico simpatičnosti, kar je postala Sara Smodej iz Nove Cerkve, Ptujčanka Nuša Horvat pa se bo eno leto ponašala z nazivom kraljica Casinoja Bernardin. Lea Sitar je poleg najbolj želene lente domov odnesla tudi naziv kraljica fotogeničnosti. Kamničanka iz znane družine, njen stric je eden najboljših motokrosistov Rok Sitar, si je precej izkušenj nabrala že kot model, a izbor za kraljico je bil njen premierni nastop na lepotnih tekmovanjih. Vsekakor se ni prijavila in zmagala, ker bi želela postati še ena pojoča lepotička. Kaj zna, bo dijakinja 3. letnika kamniške gimnazije lahko pokazala in dokazala čez dobra dva meseca v Berlinu, ko bodo izbirali Queen of the world, kraljico sveta.

Vir: www.slovenskenovice.si.
foto: Mediaspeed.net

Oglasno sporočilo