Vsi najboljši športniki in športnice osnovnih šol

0
5355
Vir: Občina Domžale; 21.junij 2012

Končano je šolsko leto 2011/12 in s tem vsa šolska športna tekmovanja. Zavod za šport in rekreacijo Domžale je zato najboljše športnike in športnice osnovnih šol Domžalske regije povabil na slovesnost, kjer so prejeli zaslužena priznanja.

Mladim športnikom, njihovim mentorjem in staršem sta spregovorila in jim čestitala mag. Janez Zupančič, direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, župan Občine Domžale, Toni Dragar ter predstavnik Občine Trzin, Matjaž Erčulj. Kratek povzetek pove, da so med najboljšimi športnicami in športniki odlični učenci, vedno pripravljeni pomagati ter biti vzor ostalim.

Priznanja, ki so jih podelili župan Občine Domžale, Toni Dragar, predstavnik Občine Trzin, Matjaž Erčulj, ter mag. Janez Zupančič, direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, so prejeli naslednji najboljši športniki in športnice:


OŠ Domžale

Žan Žužek obetajoč nogometaš, kandidat za reprezentanco Slovenije do 15 let, hkrati pa tudi dober košarkar, ki je odličen tudi v ostalih športih z žogo, plavanju, badmintonu, namiznem tenisu in atletiki.

Veronika Škrjanc je vsestranska športnica, ki je v šolskem letu 2011/12 za šolo opravila veliko nastopov. Tako je bila članica šolske košarkarske ekipe, odlična teniška igralka, ki dosega uspehe tudi v badmintonu in plavanju.

OŠ Preserje pri Radomljah

Anamarija Stojc, je športno pot začela v Športnem društvu Želva. Najbolj uživa v atletiki in odbojki. Sprva je osvajala medalje v krosu, kasneje v odbojki in badmintonu. Letos je tekmovala tudi v atletiki, odlikujejo jo ustvarjalnost ter pripravljenost pomagati

Janez Šuštar se je s športom začel ukvarjati v športnem društvu Preserje in NK Radomlje. Trenira nogomet, uspešen je tudi v odbojki, badmintonu, namiznem tenisu in atletiki. Je vzoren in vztrajen športnik.


OŠ Venclja Perka

Rok Simon je član NK Domžale. Vsa leta je zastopal šolo na nogometnih in atletskih tekmovanjih. Vedno se je uvrščal med najboljše osnovnošolce domžalske regije v krosu in teku na 1000m.

Eva Brili Grebenar je članica Plavalnega kluba Ilirija Ljubljana. V letošnjem letu je zastopala šolo na atletskem področnem tekmovanju, krosu domžalske regije in bila finalistka državnega prvenstva v plavanju, ki je njena paradna disciplina.


OŠ Rodica

Laura Maučec je zavzeta športnica, predvsem odlična plesalka v Plesnem klubu Miki, uspešno je plesala na državnem, evropskem in svetovnem prvenstvu. Igra nogomet, se spozna na orientacijo in je vedno pripravljena pomagati.

Jan Repas je odličen in vsestranski športnik, vrsto let član NK Domžale in eden vodilnih igralcev, ki že trka na vrata slovenske reprezentance. Je odličen atlet, uspešno igra badbinton ter je vedno pripravljen pomagati in športnik v pravem pomenu besede.


OŠ Dob

Neja Kavčič vneto trenira gimnastiko in najboljše rezultate dosega na skokih na mali prožni ponjavi in pri akrobatiki. Tekmuje tudi v skok v daljino. Rada ima vse vrste športa. Je marljiva, vztrajna in potrpežljiva ter vzor vrstnikom.

David Ivartnik vsa leta šolanja tvorno sodeluje v športnem utripu šole. Uspešno tekmuje v odbojki, prosti čas pa namenja gorskemu kolesarjenju, kjer je že osvojil naslov državnega prvaka. Je član Športnega društva Energija.


OŠ Dragomelj

Lana Kovič je dobra športnica in je sodelovala na mnogih šolskih športnih tekmovanjih v košarki, rokometu, odbojki ter uspešna v več disciplinah atletike. Največje uspehe v zadnjem času dosega v kickboksingu ter boksu.

Maks Štempihar je odličen in vsestranski športnik in vzoren učenec. Je odličen atlet, zlasti v skoku v višino in v krosu, hkrati je bil član šolske ekipe v košarki, nogometu, kjer je tekmoval v 1. področni nogometni ligi ter odbojki.

OŠ Jurija Vege

Nina Andrejka je vsestranska športnica, odlično obvlada igre z žogo in atletske prvine. Odlično igra nogomet, kjer je v ekipi ključna igralka in odbojko, v kateri je vodila je šolsko ekipo. Uspešna je bila tudi kot atletinja.

Tadej Bibič je vsestranski športnik. Najboljši je med vratnicami pri nogometu, ki ga aktivno trenira pri nogometnem klubu Roltek Dob. Bil je eden najboljših igralcev v nogometni ekipi, odličen je tudi v košarki, atletiki in odbojko ter je vzgled svojim vrstnikom.

OŠ Mengeš

Monika Cerar je aktivna in uspešna je tako na športnem kot na kulturno-umetniškem področju. V letošnjem šolskem letu je igrala odbojko, tekmovala v atletiki, je maržoretka ter poznana kot vztrajna, zanesljiva, prizadevna in vestna učenka.

Martin Kunavar se je posebej izkazal v atletiki, kjer se je uvrstil med najboljše sprinterje osnovnih šol v Sloveniji, uspešen pa je bil tudi s štafeto,je vsestranski športnik saj je šolo zastopal na krosu, v košarki, nogometu in odbojki.

OŠ Janka Kersnika Brdo

Ajda Tič je izredna športnica in s svojimi rezultati izstopa v različnih športnih zvrsteh, posebej v gimnastiki in atletiki. Je uspešna v igrah z žogo, plesu, akrobatiki, predvsem v skokih na mali prožni ponjavi, je kotalkarica (članica državne reprezentance) ter zaradi spoštovanja fair playa med sošolci in sošolkami ter prijatelji zelo priljubljena.

David Lebar s svojimi športnimi dosežki izstopa v različnih športnih panogah. Je član šolske reprezentance v košarki in odličen atlet, pa tudi najboljši telovadec na šoli.


OŠ Trzin

Annamario Prezelj je vsestranska športnica, ki je šolo zastopala v odbojki, atletiki in seveda v košarki, kjer je s svojo ekipo uvrstila med prvih šest ekip na državnem prvenstvu osnovnih šol. S svojim odnosom do športa je dokazala in dokazuje, da je športnica šole več kot zasluženo.

Anej Kmetič je odličen športnik in član Nogometnega kluba Domžale. Tekmuje v nogometu, šahu, drugo mesto na državnem prvenstvu, in atletiki. Redno se udeležuje ljubljanskega maratona Je marljiv in vzoren učenec, vedno pripravljen pomagati.

OŠ Roje

Larisa Strojanšek se je udeležila številnih šolskih športnih tekmovanj in z energičnostjo, iznajdljivostjo, vztrajnostjo in občutkom za ekipno igro dosegla lepe rezultate. Uspešna je bila zlasti v atletiki ter v odbojki. Ima tudi dober ritem in smisel za ples.

Sandi Perkovič se je udeležil številnih šolskih športnih tekmovanj, kjer so ga odlikovali hitrost, borbenost in občutek za igro in soigralce. Posebej uspešen je bil v sprintu in v košarki, igra tudi nogomet. V šoli je dober učenec, ki podpira šibkejše sošolce in pripomore k dobri razredni klimi.

Ob koncu prireditve so se prisotni s spominskim darilom poslovili tudi od dolgoletnega prizadevnega in vsestranskega športnika in mentorja Marjana Tancika, ki se bo upokojil.

Vsem najboljšim športnikom in športnicam iskrene čestitke, prijetne počitnice in veliko športnih uspehov tudi na nadaljnjih športnih poteh.

Oglasno sporočilo