Uvodnik NOV!CE 10/2012: Premor

0
2553
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 12.julij 2012

Poletje je tu! S polnim vročinskim zamahom je še povečalo pritisk v že tako prenapetih glavah politikov, državljanov, zastavonoš, prodajalcev državnega premoženja, ljubiteljskih zgodovinarjev …

Uf, še dobro, da je vsaj nogometa konec, kajti tudi ta je poskrbel, da so imeli nekateri »vesel« dan, drugi pa »katastrofo« od dneva za sabo. Je že tako, da se (pre)pogosto radi sekiramo zaradi stvari, na katere pravzaprav nimamo nobenega vpliva. Vem, da nas in vas včasih zanese in se kar naenkrat začnemo razburjati zaradi malenkosti, ki so pravzaprav popolnoma nepomembne, pa vendar si z njimi lahko tako zakompliciramo življenje, da se zaradi njih spremo s prijatelji, sodelavci, ne govorimo z ženo, se hudujemo na otroke, skratka, počnemo vse, kar ne bi smeli. Zato upam, da boste poletje, ki se je razbohotilo na našem nebu, izkoristili za kaj bolj pametnega, predvsem pa za počitek in polnjenje baterij, ki ste jih porabili zaradi »neumnosti«.
Ravno včeraj sem si znova privoščil kolesarski izlet ob Bistrici do Kamnika, tam spil eno pivo in se lepo vrnil v večernem hladu domov. Priporočam. In to je le ena od enostavnih in vsem dostopnih počitniških rešitev. Vem, da vsi ne boste mogli dopustovati tako, kot bi si želeli, takšni so pač časi. Verjemite pa mi, da se dopust začne v glavi in ne na kakšnem blagozvenečem rajskem otoku. Ko boste imeli v mislih razčiščeno, kaj so stvari, ki so vredne vaše pozornosti in truda, potem lahko dopustujete tudi na domžalskem bazenu.

R. G.

Oglasno sporočilo