Slovenec leta 2013 je Kamničan Aleksander Doplihar, dr. med., ki pomaga vsakomur

0
5393
Vir: MMC RTV SLO; 1.februar 2014
Slovenec leta 2013 je Kamničan Aleksander Doplihar, dr. med., ki pomaga vsakomur

Slovenec leta je postal zdravnik Aleksander Doplihar, vodja ambulante za ljudi brez zdravstvenega zavarovanja Pro Bono, “borec za pravice spregledanih, človek, močnejši od državne birokracije”.

Več v intervjuju, v tiskani izdaji časopisa!

Vodja ambulante Pro Bono

Upokojeni zdravnik, ki je prostovoljec že več kot 60 let, je leta 2011 postal Ime leta 2011, zdaj pa je postal še Slovenec leta. Prejel je več kot 5.000 glasov bralcev Nedeljskega dnevnika.

O tem, s čim je prepričal bralce, največ povedo besede obrazložitve: “Sredi snežnega meteža sta z ženo odhitela v Goričko, le zato, ker je v Nedeljcu prebral zgodbo o tem, kako se nekomu godi velika krivica, kako je država izbrisala vse njegove pravice, ga poteptala v blato in zaprla zaradi tega, ker je njegov pes zaklal tri kure. Odšel je do Viktorja Sračnjeka, ki je moral zaradi nezmožnosti plačila kazni v zapor, ga kot prvi zdravnik po dolgem času pregledal, ob njegovi pripovedi pa ugotovil, da mu pripada pokojnina iz minulega dela. To je tudi dokazal in Viktor je jeseni dobil pokojnino. Aleksander Doplihar mu je vrnil dostojanstvo in upanje za dneve, ki prihajajo.”

Fotografije: Goran Rovan, TV Slovenija

D. S.

Oglasno sporočilo