Ko zacvetijo (japonske) češnje

0
91

Ko zacvetijo češnje

Skupina KANSAI HELIOS in občina Domžale na pobudo Veleposlaništva Japonske v Sloveniji združili moči pri projektu Sakura

Domžale, 11. maj 2022: Danes sta proizvajalec barv in premazov, skupina KANSAI HELIOS, ter podjetje Helios TBLUS v sodelovanju z občino Domžale v sklopu parka ob Kamniški Bistrici otvorila park Sakura. Zasadili so 85 osupljivo lepih japonskih cvetočih češenj, ki jih bodo obiskovalci lahko občudovali vsako pomlad, ko bodo drevesa cvetela. Da bi obeležili ta poseben del leta, bo občina letno organizirala festival Sakura, prav tako kot je to tradicija na Japonskem. Cvetoča drevesa češenj simbolizirajo diplomatske odnose med Japonsko in Slovenijo, za skupino KANSAI HELIOS pa predstavljajo vrednote dobrih partnerskih odnosov, varovanja okolja ter blaginje ljudi.

Olimpijske igre Tokio 2020, ki so jih izpeljali leto kasneje, ter 30. obletnica diplomatskih odnosov med Japonsko in Slovenijo so odlična priložnost za nadaljevanje projekta, ki ga je spodbudila njegova ekscelenca gospod Hiromichi Matsushima, veleposlanik Japonske v Sloveniji. Pobuda se je razvila v uspešna partnerstva po vsej Sloveniji, saj so mnoga podjetja in občine združila moči ter skupaj z Veleposlaništvom Japonske v Sloveniji po celi državi zasadila čudovita češnjeva drevesa, ki bodo s cvetočimi krošnjami vsako pomlad privabljala občudovalce. Skupina KANSAI HELIOS je tesno povezana z Japonsko, saj je del skupine Kansai Paint, enega vodilnih proizvajalcev barv in premazov na svetu. Zato nam je v posebno čast, da smo lahko del te čudovite pobude.

PR skupino KANSAI HELIOS

 

 

Oglasno sporočilo