14. Internacionalni Karate-Do turnir za pokal Domžal 2022

0
1010

V športni dvorani Srednje šole Domžale je 15. oktobra 2022, Karate klub Atom Domžale, organiziral športni dogodek mednarodnega značaja in ponovno so v prestižni kategoriji ekipno moški, kumite-borbe, v sestavi, Andrej Neškoski, Timotej Mršić, Nino Knežević, Luka Repar, Luka Deršek, dosegli prvo mesto, zmago. Izvrstne uvrstitve, je dosegla domžalčanka Gaja Strauss, dvakrat zlata in enkrat srebrna.

To leto bi v normalnih okoliščinah imeli za sabo 16. zaporedni turnir. Domžalski karate-do klub Atom se je v svoji preteklosti lotil velikih projektov. Spomnimo naj, da je leta 2000, v domžalski športni dvorani nastopalo 12 držav Evrope na evropskem pokalu. Takrat so se predstavile naše narodne noše, pokazani so bili običaji pletenja s slamo in vse skupaj je pozdravila domžalska godba na pihala.

V soboto 15. 10. je na 14. pokalu sodelovalo veliko število Italijanskih udeležencev, po številu nastopajočih je prednjačila Romunija in Češka.

Veliko se je zbralo športnikov različnih slovenskih klubov in zvez, najštevilčnejša je bila seveda slovenska SKIF Zveza. 274 nastopajočih, tekmovalci, sodniki, je na predstavitvi pred samim začetkom pozdravila podpredsednica Atoma, gospa mag. Breda Hrovatin, ki je vsem izrazila spoštovanje za udeležbo in obisk. Turnir je z željo po odličnem druženju in ugodnih, pravičnih rezultatih, odprla predsednica Športne zveze Domžale, gospa Elvira Rošić Ključanin, katero je z nagovorom pospremil predsednik NK Domžale Matej Oražem, županski kandidat Domžal.

Po celodnevnem udejstvovanju, tako v katah posamezno in ekipno, ter športnih borbah – kumiteju posamezno kategorijsko, ekipno, so za skupnega zmagovalca turnirja največ točk zbrali predstavniki Italije.

Skupno drugo mesto je pripadalo tekmovalcem in tekmovalkam Domžal, kar je seveda odličen plasma, rezultat zavidanja vreden.

Tretje mesto so skupno osvojili  izvrstni športniki Romunije in za njimi Čehi itd.

Zenmedia


Oglasno sporočilo