IZJAVA za javnost in pojasnilo mag. Franeta Mazovca

0
4331
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 14.april 2014

V zvezi s predsednikom Društva za napredek in razvoj Trzina, občinskega svetnika Občine Trzin, predsednika Društva za napredek in razvoj Trzina ter skrbnika varovanke po odločbi CSD Domžale se v nekaterih slovenskih medijih omenja tudi moje ime, češ da naj bi fizično obračunal s svojci.

Vse navedene trditve so laž, vsa namigovanja so izmišljena, so daleč od resnice in zavajajo javnost. V prispevku so bila namreč povsem pavšalno in neresnično podane grobe insinuacije, žalitve na račun magistra pravnih znanosti Franeta Mazovca in njegove družine, občinskega svetnika Občine Trzin, predsednika Društva za napredek in razvoj Trzina ter skrbnika varovanke po odločbi CSD Domžale. Že iz samega naslova prispevka izhaja fizično obračunavanje s svojci, to pa naj bi storil ravno Frane Mazovec. Ne gre za insinuacijo, ampak za grobo obdolžitev za nekaj, kar v Republiki Sloveniji lahko ugotavljajo le za to pristojna sodišča. V zvezi z navedenim in na podlagi 26. člena veljavnega Zakona o medijih zahtevam takojšnjo objavo priloženega (spodnjega) popravka.

V oddaji televizije POP TV Preverjeno dne 8.4.2014, v prispevku novinarke Irene Pan »Občinski svetnik fizično obračunal s svojci«, so bile povsem pavšalno in neresnično podane grobe insinuacije na račun Franeta Mazovca – občinskega svetnika Občine Trzin, predsednika Društva za napredek in razvoj Trzina, predsednika lokalnega odbora Pozitivne Slovenije ter Skrbnika za posebne zadeve Centra za socialno delo Domžale. V oddaji ni šlo za insinuacijo, ampak za dokazano dejstvo za nekaj, kar v Sloveniji lahko ugotavljajo le za to pristojna sodišča.

Nikoli in nikdar v življenju nisem fizično napadel oz. telesno poškodoval sočloveka, zoper mene tudi nikoli ni bila vložena nobena obtožnica oz. obtožni predlog zaradi kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti. Zoper mene ne teče noben kazenski postopek zaradi očitanih mi kaznivih dejanj (povzročitve telesnih poškodb zloma nosu in reber).

Dne 19.7.2013 v Domžalah sem bil skupaj s svojo družino tarča treh nasilnih posameznikov iz Domžal: Aleksandre Munstein, Ivane Mazovec in Draga Mazovca, ki je svoj napadalni pohod napovedoval že nekaj dni prej, točneje 14.7.2013 v Domžalah, ko je pred tremi polnoletnimi pričami izjavil (imena in priimki znani uredništvu), »da bo s sekiro ubil Franeta Mazovca«. Dogodek sem nemudoma naznanil Policijski postaji v Domžalah. Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani je to ravnanje Draga Mazovca opredelilo kot kaznivo dejanje grožnje po členu 135/1 KZ-1 B. Zoper navedene nasilneže je bila podana tudi kazenska ovadba, na podlagi katere je bila v januarju 2014 vložena kazenska tožba.

Ivana Mazovec v oddaji ni govorila resnice. Frane Mazovec je ni nikoli udaril ali fizično poškodoval. Je pa ona skupaj s svojo hčerjo Aleksandro Munstein, dne 19.7.2013 v Domžalah, fizično in verbalno napadla Franeta Mazovca in njegovo družino. Zaradi napada je urgirala tudi Policijska postaja Domžale. Tudi zoper Ivano Mazovec je bila pred okrajnim sodiščem v Kamniku vložena kazenska tožba zaradi kaznivega dejanja grožnje.

Zoper Aleksandro Munstein je pred Okrajnim sodiščem v Kamniku vložena tudi kazenska tožba zaradi kaznivega dejanja grožnje.

Pomenljivo je, da je Aleksandra Munstein le nekaj tednov pred novinarskim prispevkom v oddaji Preverjeno izgubila tožbo pred Okrajnim sodiščem v Domžalah in mora na podlagi sodbe v 8 dneh izprazniti stanovanje in ga izročiti varovanki Franeta Mazovca. Frane Mazovec ima namreč s strani države, konkretno Centra za socialno delo Domžale zaupano posebno skrbništvo nad svojo varovanko – teto N.M., ki se je rodila z Downovim sindromom. Varovanka je namreč že vsaj od leta 2004 v popolni oskrbi Varstveno delovnega centra Ince naša hiša v Grobljah pri Domžalah.

In na koncu, vse kaže, da je eden od razlogov, da je do objave novinarskega prispevka sploh prišlo, politično diskreditirati in omalovaževati dobro ime Franeta Mazovca in njegove družine.

Na navedena podtikanja in namigovanja odgovarjam z besedami enega najpomembnejših rimskih cesarjev Dioklecijana:
«Facta non praesumuntur, sed probantur«. Dejstva se ne domnevajo, temveč dokazujejo.

Frane Mazovec

Skrbnik varovanke za posebne zadeve po odločbi CSD Domžale
Občinski svetnik Občine Trzin
Predsednik Društva za napredek in razvoj Trzina
Predsednik lokalnega odbora Pozitivne Slovenije Trzin

Fotografija: Miha Fras

Oglasno sporočilo