Osrednja občinska prireditev ob občinskem prazniku v Lukovici

0
3115
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 6.september 2015

Mineva 153 let od rojstva notarskega namestnika na Brdu, pisatelja Janka Kersnika. Za vse kar je zapustil zanamcem so se mu občani oddolžili tako, da nosi njegovo ime osnovna šola, na njegov rojstni dan pa praznujemo občinski praznik. Slabo vreme je krojilo tokrat samo mesto proslave, ki se je iz osrednjega trga v Lukovici preselila v Šentvid.

Godba Lukovica je skrbela, da so misli obiskovalcem ob rahlem rosenju dežja odtavale drugam in pričarale nasmeh na usta. Tudi slovensko himno na začetku prireditve so zaigrali oni, nato pa se je začelo zares. Ne čisto zares, saj je tokrat prireditev povezoval Denis Avdič v njemu značilnem slogu.

Za ton resnosti je v svojem nagovoru poskrbel župan občine Lukovica Matej Kotnik, ki je ponovno poudaril, da lahko toliko prejmemo kolikor vložimo in, da župan ne more nikomur nič dati, saj je vse skupno.

Letošnji prejemniki občinskih priznanj in plaket so Robert Kotnik za izjemne športne dosežke, Anton Cirer za prispevek k razvoju čebelarstva v občini, Mirko Bergant za prispevek k razvoju in krepitvi delovanja civilne zaščite v občini, Mirko Podbelšek za prispevek na področju gasilstva in planinstva in Janez Jarc Žan za doprinos na področju izobraževanja, kulture, umetnosti in varovanja narave. Predstavili so se nam tudi posamezniki, ki so obogatili naš prostor Maruša Urankar, Klemen Gerčar, Maks Verderber, Zvezdana Majhen, vokalna skupina Mladost, Zvone Dolenc in Petra Pavlič. Poleg že omenjene Godbe Lukovica so program tako s svojim glasom kakor stasom polepšale pevke vokalne skupine Mladost in ansambel Igor in zlati zvoki.

djd

Oglasno sporočilo