Pogled iz občinske klopi Občine Domžale: Streha

0
2543
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 6.september 2015

Poletje se končuje in počasi se vsi vračamo v ustaljene tirnice. Potrebno je priznati, da se je nekaj dogodkov odvilo v našem mestu vendar nič več kot običajno. Smo pa vsi, ki smo se v teh dneh peljali mimo občinske zgradbe oz. čez center opazili, da se prenavlja vhod v občinsko zgradbo. Pa tudi stara Jarčeva hiša.

Nekdo bi rekel, da je to čisto odveč, vendar smatram, da je bil zadnji čas, da se olajša dostop tudi za invalide, kar verjamem, da je bil glavni namen tega posega. Dobili pa smo še nadstrešek. No, tukaj pa bi se za trenutek ustavil. Pa ne zaradi samega nadstreška na občinski stavbi temveč zaradi odsotnosti nadstreška na pokopališču v Domžalah.

Upravitelj pokopališča je JKP Prodnik, ki, roko na srce, zgledno skrbi za urejenost in čistočo. Vsaj sam nisem nikoli opazil nepokošene trave ali polnih zabojnikov ali neurejenost poti in klopi. Vendar pa kdorkoli je bil kdaj na kakšnem pogrebu hitro opazi kaj je glavna pomanjkljivost domžalskega pokopališča.

Ko sem bil nazadnje na pogrebni slovesnosti smo, priznali si to ali ne, lep čas gledali v nebo in čakali kdaj se bo začela nevihta. Enostavno ni bilo nobenih možnosti, da bi se zaščitili. Takrat na srečo nismo bili deležni dežja, pa vendar.

Podobne situacije se dogajajo skozi vse leto. Pozimi, ko je mraz in sneg, ko ljudje stojijo praktično v snegu in obratna slika poleti, ko je neznosna vročina. Poglejte, ko je poslovilni govor ob slabem vremenu so govorniki, pevci in vsi obiskovalci izpostavljeni vremenu. Ob žalostnem dogodku, kar pogrebna slovesnost sigurno je, je neprimerno, da se moramo žalujoči ukvarjati z vremenom.

Poleg tega smatram, da bi bilo tudi ploščad primerneje obložiti z granitnimi ploščami, kar bi bilo zagotovo ceneje kot pa razkošna ograja okoli pokopališča.

Vsem je jasno, da poti od cerkve pa do žalnega prostora ne moremo skrajšati. Niti ne moremo prestaviti železnice. Lahko pa naredimo vsaj nekoliko bolj prijazen prostor. Kolikor je to le mogoče v naših rokah.

Uroš Breznik, SD, občinski svetnik

Oglasno sporočilo