Napredujemo v vseh segmentih

0
1775

Nogometaši Domžal so v sredo odigrali prijateljsko tekmo proti ekipi madžarskega Ferencvaroša do 21 let. Trener Simon Rožman je priložnost za igro namenil vsem nogometašem, z izjemo Jana Repasa, Alena Ožbolta, Dejana Milića in Senada Jarovića, ki okrevajo po poškodbi. Domžalčani so znova prikazali odlično igro, tokrat pa so se še posebej izkazali tudi z učinkovitostjo, saj so proti nedoraslemu tekmecu slavili s kar 8:0.

28_veselje_fe20170208

Domžalčani so od prve minute stisnili nasprotnika na svojo polovico in si priigrali kopico priložnosti. Kljub številnim strelom, so prva dva gola dosegli iz prekinitve. Obakrat je s kota podal Álvaro Brachi, zadetka pa sta dosegla Petar Franjić in Žan Žužek: “Prihajamo v obdobje, ko se že osredotočamo na podrobnosti. Mednje spadajo tudi prekinitve, ki so zelo pomemben del igre. V jesenskem delu smo imeli na tem področju nekaj težav in verjamem, da bomo sedaj vse skupaj še nadgradili. Ob atraktivni igri želimo biti tudi raznovrstni in nevarni ob prekinitvah,” je bil zadovoljen domžalski strateg.

Domžalčani so v nadaljevanju prvega polčasa zadeli še enkrat. Izjemno akcijo Luke Žinka, Žužka in Lovra Vrandečiča je z golom zaključil Ivan Firer: “Napredujemo v vseh segmentih igre. Počasi prihajamo do igre, ki si jo želimo kazati v spomladanskem obdobju. Vesel sem, da fantje po uvodnem delu priprav, ki je bil v prvi vrsti namenjen dvigu telesne pripravljenosti, dvigujejo formo in da ni večjih poškodb. Zelo sem zadovoljen z realizacijo na tej tekmi. V tem obdobju združujemo posamezne segmente in vesel sem visoke zmage, ki je prinesla korak naprej v naši igri,” pojasnjuje 33-letni strateg.

V prvem polčasu sta zaigrala tudi dva nogometaša mladinske ekipe, Marko Huč in Lovro Vrandečič, v drugem pa je zadnjih dvajset minut odigral tudi Matija Rom: “Mlajši igralci se bodo morali počasi navaditi, da so tudi del članske ekipe. S svojo kvaliteto in prizadevnostjo na treningih so dokazali, da so enakovreden del moštva in ne le igralci, ki krpajo določene pozicije. S tem dodajajo tudi večjo konkurenčnost v ekipo,” 18-letnikom sporoča glavni trener in dodaja: “Verjamem, da bodo v nadaljevanju trenirali še bolj trdo in si izborili mesto v ekipi. Ostali igralci so jih dobro sprejeli, v veliko pomoč pa so jim predvsem starejši nogometaši, ki jim vseskozi delijo nasvete. V naši mešanici mladih in starejših igralcev vlada super hierarhija in harmonija.”

26 veselje fe20170208

Domžalčani so v drugem polčasu še bolj pritisnili proti vratom Madžarov. Na majhnem prostoru so se izkazali z izjemno kreativnostjo, ki jim je prinesla še pet golov. Dvakrat je v polno meril Žan Majer, po enkrat pa so bili uspešni Amedej Vetrih, Elvis Bratanović, ki je zadel iz enajstih metrov, in Veljko Batrović. Končni izid 8:0 je bil plod pravega pristopa, odlične izvedbe na igrišču in učinkovitosti, ki so jo Domžalčani na prejšnjih tekmah pogrešali. Rumeni imajo do začetka spomladanskega dela prvenstva načrtovane še tri pripravljalne tekme, prvo že v soboto ob 16:00 proti Rijeki: “Pripravljamo se na celoten spomladanski del sezone, zato se želimo vsebinsko pripraviti na vse možnosti, ki se nam lahko zgodijo v prvenstvu. Priložnosti za igranje dobivajo vsi igralci, saj bo v prvenstvu pomembno, da imamo na razpolago prav vse. Urnik je predvsem v mesecu aprilu zelo strnjen in ne želimo tvegati poškodb,” je o pomembnosti širokega kadra spregovoril Rožman in dodal: “Priprave so zastavljene že od samega začetka. Prihajamo v zaključni del, kjer bomo določene segmente še popravili. Igralce želimo spraviti na najvišjo raven in prepričan sem, da nam bo to uspelo in, da bomo to raven potem držali skozi celoten drugi del sezone.”

15 veselje fe20170208
Tako kot že v prvem tednu priprav v Umagu, imajo tudi tokrat nogometaši na voljo odlične pogoje za vadbo: “Zelo sem zadovoljen s pogoji in organizacijo v Umagu. Vse je na zavidljivi ravni, česar se tudi zavedamo in smo za to hvaležni. Vsak trenutek izkoristimo za trening,” je o dobrih pogojih spregovoril Rožman, ki se bo s svojo ekipo v Slovenijo vrnil po sobotni tekmi na Reki: “Upam, da bo vreme v Domžalah v redu. Menjavanje naravne in umetne podlage predstavlja veliko tveganje, saj se v tem obdobju že kaže utrujenost, hkrati pa delamo eksplozivne gibe. Verjamem, da bodo v Domžalah vzdrževalci naredili vse, da bomo lahko trenirali na naravni travi. To bi pomenilo tudi popolno uresničevanje zastavljenega procesa,” se zahtevnih vremenskih razmer v Sloveniji zaveda Rožman.

Besedilo: Grega Krmavnar in Žiga Zupan
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo