»Župan, nekaj vam moramo povedati«

0
2862
Vir: Občina Domžale; 7.oktober 2015

V okviru Tedna otroka sta včeraj v sejni sobi predstavnike učencev domžalskih osnovnih šol in njihove spremljevalce sprejela župan Občine Domžale, Toni Dragar in podžupanja, mag. Renata Kosec.

Letošnji Teden otroka poteka pod geslom »Nekaj ti moram povedati«, zato je pogovor med otroci in županom potekal v tej smeri. Srečanje z županom in podžupanjo je bila za učence tudi priložnost za marsikatero drugo vprašanje, na katerega pa so dobili odgovor iz prve roke.

Župan Toni Dragar je na začetku navzoče lepo pozdravil in učencem čestital ob Tednu otroka. Povedal je, da se v Občini Domžale trudijo zagotoviti otrokom brezskrbno otroštvo in jim omogočiti razvoj njihovih potencialov. V zadnjih letih so veliko pozornost namenili v zagotavljanje predšolskega varstva z izgradnjo novih in širitvijo obstoječih vrtcev. Vsako leto potekajo tudi investicije v obnovo in širitev šolske infrastrukture ter energetsko sanacijo telovadnic. Ob tem je župan še povedal, da Občina Domžale s finančnimi sredstvi subvencionira različne programe in aktivnosti za otroke, ki jih izvajajo šole, nekatere organizacije in društva.

Na srečanju je sodelovala tudi predsednica Zveze prijateljev mladine Domžale, Ema Škrjanc Ogorevc, ki se je dotaknila letošnje rdeče niti ob Tednu otroka. Opozorila je na odgovorno uporabo sodobnih komunikacijskih omrežij – neverbalne oblike sporočanja, zlasti prek interneta, družabnih omrežij in mobilnih telefonov. Otroci in mladostniki so pri tem izpostavljeni mnogim pastem in je lahko ogrožena njihova zasebnost in identiteta. Prisotnim je prebrala tudi poslanico igralca in pesnika Andreja Rozmana Roze, ki je za to priložnost napisal pesem.

V tem tednu torej obeležujemo Teden otroka. Gre za projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki se začne vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru in traja sedem dni. V Tednu otroka se organizirajo različni prostočasni in razvedrilni programi za otroke v vseh večjih krajih po Sloveniji, tudi v Domžalah. Z vsebinsko usmeritvijo letošnjega Tedna otroka »Nekaj ti moram povedati« skušajo poudariti, kako pomembno in nujno je kakovostno sporazumevanje otroka ali mladostnika z drugo osebo.

Zveza prijateljev mladine Domžale vas ob Tednu otroka vabi na tradicionalno druženje, ki bo potekalo danes, 7. oktobra 2015 od 15. do 18. ure v Slamnikarskem parku ob občinski stavbi v Domžalah. Glede na slabo vremensko napoved ne bodo mogli izvesti vseh napovedanih dejavnosti, zato vas vabijo na veselo druženje pod dežniki ob glasbi harmonike in peki sladkih palačink.

Oglasno sporočilo