Častna enota OZSČ Domžale z delegacijo ZSČ RS pri predsedniku Republike Slovenije, g. Borutu Pahorju

0
3771
Vir: OZSČ Domžale; 29.oktober 2015

V letu 2015, po 24-tih letih samostojne države, prvič uradno praznujemo Dan suverenosti, 25. oktober. To je dan, ki naj bi obeleževal dan slovenske enotnosti, samozavesti in ponosa na vse, kar je ohranjalo naš narod skozi zgodovino.

V predsedniško palačo je bila na krajšo slovesnost s strani Urada predsednika republike povabljena delegacija Zveze slovenskih častnikov s predsednikom generalmajorjem dr. Alojzom Steinerjem na čelu. V delegaciji je bil tudi koordinator ljubljanske regije major Borut Zajc ter člani predsedstva oziroma Izvršnega odbora OZSČ Ljubljana in OZSČ Domžale. Kot spremstvo pa je bila povabljencem pridodana Častna enota OZSČ Domžal, ki v skladu s svojim pravilnikom deluje tudi na ravni krovne organizacije.

Slovenci smo imeli vedno velike ambicije in takrat, ko smo jih imeli, in smo bili enotni, smo dosegli tudi velike uspehe, je ob dnevu suverenosti poudaril predsednik Pahor. Obeležujemo namreč dan, ko je pred 24 leti, leta 1991, ozemlje Slovenije zapustil zadnji jugoslovanski vojak.

Po nagovoru nekdanjega namestnika poveljnika tedanje milice g. Borisa Žnidariča, ki je poudaril, da “beseda suverenost pomeni veliko, 25. oktobra 1991 pa smo jo resnično udejanjili” saj je, po njegovem mnenju, ta praznik logičen in vsebinski zaključek procesa osamosvojitve Republike Slovenije in krajšem kulturnem programu smo si ogledali predsedniško palačo in kabinet predsednika republike.

Na koncu, pred odhodom, smo imeli tudi čast, da je delegacijo ZSČ in pripadnike naše Častne enote pozdravil predsednik Pahor. Ob stisku rok je predsednik vsakemu članu naše enote namenil nekaj besed, se tudi pošalili in s tem prijetno zaključil naš obisk v Ljubljani.

Povzel: Miran Stopar

Oglasno sporočilo