Novoletni bazar pričaral pravljično vzdušje v mestnem jedru Kamnika

0
4388
Vir: Občina Kamnik 23.december 2015

»Lepo nam je!« so na novoletnem bazarju skupaj s starši in vzgojitelji vzklikali otroci iz Vrtca Antona Medveda Kamnik, na Glavnem trgu pa sta se jim pridružila tudi župan Marjan Šarec in v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Franci Kramar.

Šesti dobrodelni bazar po vrsti, ki je potekal na večer prvega zimskega dne, je privabil lepo število obiskovalcev. Stojnice, za katerimi so dobro voljo širili zaposleni iz vrtca Antona Medveda Kamnik, so se ponovno šibile pod ustvarjalnimi izdelki, ki so jih tokrat izdelali na tematsko obarvanih delavnicah »Lepo nam je, ko..«. Pri izdelavi so sodelovali tudi starši in dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik, s tem pa drug drugemu pričarali pravo predpraznično vzdušje.

Program bazarja, ki so ga popestrili skrbno pripravljeni nastopi otrok ter zaposlenih, je kot Snežna vila povezovala znana slovenska glasbenica Damjana Golavšek in s svojimi Snežinkami poskrbela za zabavo na glavnem odru, ob koncu pa na oder povabila tudi Dedka Mraza.

Prireditev, za katero si zaposleni v vrtcu Antona Medveda Kamnik prizadevajo, da bi postala tradicionalna, združuje več komponent, med drugimi pa je tudi dobrodelne narave. Sredstva zbrana na bazarju so namreč namenjena za sklad vrtca.

Župan Marjan Šarec, ki je pohvalil organizatorje za topline in veselja poln začetek božičnega in novoletnega časa, je obiskovalcem zaželel mirne božične praznike v družbi najdražjih ter uspešno leto 2016. Poudaril je še, da bomo v prihodnosti zmogli le, če bomo sodelovali in držali skupaj.

Decembra je med vsemi povezanimi z vrtcem potovalo »Potujoče pismo« v katerega so majhni in veliki vpisovali misli, kdaj jim je v življenju lepo. Nekaj najlepših odgovorov je v.d. ravnateljice vrtca Antona Medveda Kamnik Renata Semprimožnik prebrala na odru, nato pa pismo izročila županu Marjanu Šarcu, v skupni želji za lepši svet.

Sodelovanja z vrtcem Antona Medveda Kamnik je vesel tudi v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Franci Kramar, ki je izrazil željo po uspešnem delu tudi v prihodnjem letu. Ob koncu je otroke, ki so že težko čakali na prihod Dedka Mraza, povabil na kamniško drsališče, starše pa na zabavne večere v najlepše mestno jedro v Sloveniji.

Čas, ki ga preživimo v družbi najbližjih, in majhne pozornosti v prazničnem času pomenijo največ. Pridružite se nam v Kamniku, kjer že v soboto začnemo s številnimi brezplačnimi koncerti, ki se bodo zaključili s skupnim silvestrovanjem na Glavnem trgu.

Doživimo Pravljični Kamnik skupaj!

Besedilo: Sara Vidmar, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec

bazar_kamnik (2) bazar_kamnik (3) bazar_kamnik (4) bazar_kamnik (5) bazar_kamnik (6) bazar_kamnik (7) bazar_kamnik (8)

Oglasno sporočilo