Najlepše slovensko mestno jedro pravljično vstopilo v novo leto

0
4983

S silvestrovanjem na prostem se je leto zaključilo tudi v Kamniku, kjer je sekunde do polnoči že tradicionalno odšteval župan Marjan Šarec. Na Glavnem trgu se je zbrala množica obiskovalcev, ki je ob zvokih Ansambla Domačini nazdravila novemu letu in se nato zabavala do zgodnjih jutranjih ur.

Jasno vreme in ravno pravšnje temperature so na najdaljšo noč v letu na kamniške ulice privabile številne željne zabave, mladi narodno-zabavni trio iz Stahovice pa jih ni razočaral. Z živahnimi ritmi je Ansambel Domačini poskrbel, da je Pravljični Kamnik v leto 2016 vstopil dobro razpoložen in pripravljen na nove izzive.

silvestrovanje_kamnik_2015

Glasbeniki so na plesišče vabili že od 22. ure dalje, nekaj pred polnočjo pa sta se jim je na odru pridružila župan Marjan Šarec in v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Franci Kramar. Slednji je poudaril, kako ponosen je, da letos silvestruje v najlepšem mestnem jedru v Sloveniji, kar dokazujejo tudi pozitivne številke turističnega obiska: »Z današnjim dnem se po dobrem letu in pol moje vodenje Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik izteka, vajeti pa bo prevzela nova direktorica Božena Peterlin. Prepričan sem, da nam je skupaj uspelo kamniško turistično ponudbo postaviti v sam slovenski vrh in, da so temelji za uspešno nadaljnje delo postavljeni.«

silvestrovanje_kamnik_2015_1Besedo je nato prevzel župan Marjan Šarec, ki je skupaj s Kamničani odšteval v novo leto in vsem zaželel vse dobro, predvsem pa uspešnega sodelovanja tudi v prihodnjem letu: »Lahko in moramo biti ponosni na prehojeno pot v letu 2015. V letu, ki prihaja, vam želim vsega tistega, kar si najbolj želite, da bi se vam izpolnilo čim več pričakovanj in želja. Ob izteku mandata Francija Kramarja bi se mu rad zahvalil za odlično vodenje kamniškega turizma in športa ter verjamem, da nas ekipa Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik tudi v prihodnje ne bo razočarala.«

silvestrovanje_kamnik_2015_2

Z novoletnim praznovanjem se je zaključila tudi prireditev Pravljični Kamnik, ki je popestrila decembrsko dogajanje v mestnem jedru. Z brezplačnimi koncerti, predstavo Snežna kraljica na Malem gradu, branjem pravljic in otroškimi delavnicami, božično-novoletnim sejmom, Mini Planico in številnimi drugimi dogodki je Zavod za turizem in šport v občini Kamnik poskrbel, da je vsak našel nekaj primernega zase in zares doživel pravljično vzdušje. Ker pa se prava zima komaj dobro začenja, bo vse do konca zimskih počitnic v Kamniku ostalo drsališče na prostem ter razveseljevalo drsalce vseh starosti.

silvestrovanje_kamnik_2015_4

Besedilo: Sara Vidmar, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec

Oglasno sporočilo