Zimske priprave so se začele

0
3329
Člansko moštvo Nogometnega kluba Domžale je začelo s pripravami na spomladanski del sezone. Po slabem mesecu dni odmora se je v Športnem parku v Domžalah zbralo 29 igralcev, ki so po uvodnem sestanku opravili prvi trening v novem letu. Drugi jih čaka pozno popoldan, ko bodo opravili tudi testiranje, dan pa se bo zaključil s klubsko večerjo. Na zboru ob Kamniški Bistrici je manjkal le kapetan Nejc Skubic, ki se z dovoljenjem kluba mudi v tujini, kjer ureja zadnje podrobnosti za prestop. 
EkipaMed prvimi je na zbor prišel najizkušenejši nogometaš rumenih. Brazilec Juninho tokratnega zimskega odmora ni izkoristil za skok v toplo domovino: ”Res je, ostal sem v svojem drugem domu. V Slovenijo je prišla sestra z družino in imeli smo zelo prijetno, čeprav ne maram mraza,” je z nasmeškom na obrazu povedal 31-letni zvezni igralec, ki ga v prihodnjih tednih čaka veliko delavnih ur v hladnem vremenu: ”Pred nami je najpomembnejše obdobje v letu, saj delamo fizično osnovo za celotno koledarsko leto. Osebno sem komaj čakal začetek priprav. Na voljo je bilo dovolj odmora, tako da smo glavo popolnoma odpočili od nogometa. V tem obdobju moramo delati s polno paro, da bomo na koncu dosegli zastavljene cilje. Želimo prikazati še višjo raven igre kot jeseni. Glede na trenerski in igralski kader moramo gledati le proti vrhu lestvice.”

Lucas Mario Horvat in JuninhoJuninho se je ob Kamniško Bistrico vrnil lanskega januarja. Leto 2015 je zaključil s 24. nastopi in tremi doseženimi goli, od tega je v letošnji sezoni odigral 13 tekem in dosegel en zadetek: ”V jesenskem delu sezone nisem igral toliko kot bi si želel. Na igrišču ni dovolj prostora za vse igralce, zato moramo na vsakem treningu delati maksimalno in biti dobro pripravljeni na priložnost, ki jo trener ponudi,” se zaveda tujec z največ nastopi v rumenem dresu. S podobnimi občutki se v drugi del sezone podaja tudi napadalec Matej Podlogar. 24-letni napadalec je jeseni na igrišču prebil 609 minut in dosegel en gol: ”Zimske priprave prinašajo dodaten motiv za dokazovanje. Kader je širok in boj za mesto v prvi ekipi bo neizprosen. Kljub vsemu je do prvenstva še daleč in veliko stvari se bo do takrat še spremenilo. Prestopni rok traja do konca januarja, tako da so spremembe možne, upam le, da ne bo poškodb. Vsak igralec se mora čim bolje pripraviti in na koncu bomo videli, kdo bo najbolj prepričal trenerja,” se ostre konkurence znotraj ekipe zaveda Ljubljančan, ki redno skrbi za dobro vzdušje v garderobi: ”Zimski odmor je bil po izredno dolgi sezoni, ki smo jo zaradi kvalifikacij za evropsko ligo začeli zelo zgodaj, koristen. Po novem letu pa smo že z nestrpnostjo pričakovali začetek priprav. V garderobi smo vsi zelo dobro razpoloženi in dobro pripravljeni. Vzdušje ostaja enkratno in fantje se zelo dobro razumemo med seboj. Čeprav je to naša služba, zabave v garderobi ne manjka, na igrišču pa je seveda povsem drugače. Zimske priprave so najdaljše in najpomembnejše v sezoni. V tem obdobju se dela tudi zaloga za prihodnje tekmovalno leto. Tukaj smo zato, da načrt strokovnega vodstva opravimo v celoti. Trenerjem popolnoma zaupamo in verjamemo, da nas bodo odlično pripravili, tako kot so nas že v preteklosti. Z optimizmom pričakujemo naslednje obveznosti.”

Matej PodlogarDomžalska garderoba ima tudi močan štajerski pridih. Matic Črnic, Dejan Trajkovski in Žan Majer je trojica, ki se je ob Kamniško Bistrici odlično znašla: ”Odmor je minil prehitro, vendar sem vesel, da smo se znova zbrali. Na trenutke je bilo že kar težko individualno trenirati. Soigralce sem pogrešal, saj skozi celotno leto veliko časa preživimo skupaj in nekateri niso več le sodelavci, ampak tudi dobri prijatelji,” je ob povratku v Domžale povedal 23-letni Majer, ki je svojo pripravljenost vzdrževal skupaj s Črnicem: ”Popoldanskega testiranja se ne bojim, saj gre le za pokazatelj, kako dobro pripravljeni smo prišli na priprave. Prepričan sem, da smo med dopustom vsi trdo delali in da smo dobro pripravljeni. Zavedamo se, da je pred nami eno najtežjih obdobij v nogometnem poslu. Dobro se moramo pripraviti na spomladanski del sezone. Edina pot je garanje na treningih, ki bo na koncu poplačano z rezultatom. V drugem delu sezone se želimo boriti najmanj za drugo mesto in za naslov pokalnega prvaka.”

Z nasmeškom na obrazu je zimski dopust končal tudi občasni slovenski reprezentant Dejan Trajkovski: ”S soigralci sem se večkrat slišal že med dopustom, vendar je današnje snidenje nekaj povsem drugega. Znova smo se zbrali in vesel sem, da z izjemo Jankovića, ki se bo zagotovo hitro vključil v ekipo, ni nobenega novega obraza in da je večina starih ostala v klubu.” Po slabem mesecu odmora rumene čaka 50 dni težkih treningov in pripravljalnih tekem:”Odmor je minil zelo hitro. Zdi se mi, kot da je trajal vsega en teden. Prosti čas sem izkoristil za obisk sorodnikov v Makedoniji, ki jih nisem videl več kot leto dni. Lepe stvari so sedaj za nami in čas je za naporne treninge. Komaj smo čakali začetek priprav, saj nam je športnikom težko brez treningov. Vsi smo vadili samostojno, vendar so skupni treningi nekaj povsem drugega. Sedaj nas čaka oster ritem dveh treningov na dan in zagotovo bo naporno. Prvih nekaj tednov bo peklenskih, a nam bom ves napor in trud omogočil lažje prebijanje skozi sezono.”

Domžalčani bodo uvodne tri tedne vadili v domačem okolju, prvo prijateljsko tekmo pa bodo odigrali 19. januarja, ko bodo v Športnem parku gostovale sosednje Radomlje. Začetka zimskih priprav so se udeležili: Nejc Vidmar, Dejan Milić, Adnan Golubović, Ajdin Mulalić; Darko Zec, Kenan Horić, Žan Kumer, Dejan Trajkovski, Miha Blažič, Gaber Dobrovoljc, Jure Balkovec, Dominik Ivkić; Amedej Vetrih, Rudi Požeg Vancaš, Juninho, Matic Črnic, Aladin Šišić, Lucas Mario Horvat, Žan Majer, Marko Alvir, Zeni Husmani, Filip Janković, Jan Repas, Žan Žužek; Slobodan Vuk, Matej Podlogar, Antonio Mance, Senad Jarović, Gaber Petric.

ZborSlobodan VukZeni HusmaniSestanekLuka ElsnerFilip JankovićTekAdnan GolubovićMiha BlažičKenan HorićTekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo