JUDO: ZAGREB OPEN 2016 – Nik Purnat bronast med starejšimi dečki!

0
4097
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Močnega mednarodnega tekmovanja v Zagrebu, so se udeležili trije kamniški judoisti v starostih st.dečkov U14 in ml.kadetov U16. Povdariti je potrebno, da so prav vsi trije z novim letom prestopili v višje starostne kategorije, kar pomeni, da so med najmlajšimi in manj izkušenimi tekmovalci v svojih kategorijah. Nik Purnat je v tako močni konkurenci uspel osvojiti kolajno!

Nik Purnat je imel 6 borb, saj je tekmoval do 55 kg v 2 starostnih kategorijah U14 in U16. Zaradi čudne sodniške odličitve je bil v U14 ob borbo za zlato medaljo. Tako je s 3 zmagami in porazom prišel do brona, ki je ravnotako zelo velik dosežek, v U16 pa zasedel 5.mesto!
Domen Burger (do 50 kg U14) je v dveh borbah pokazal veliko srčnost in borbenost, a se tudi po zaslugi krivične sodniške odločitve moral zadovoliti s končnim 9.mestom od 15 tekmovalcev v njegovi kategoriji.
Lan Balantič je v novi kategoriji ml.kadetov do 66 kg (U16) dobro začel prvo borbo z zmago, nato pa je z nekaj smole v nadaljevanju zasedel končno 7.mesto od 15 tekmovalcev v njegovi kategoriji, kar pa je za mladega Lana, s tako kratkim stažem v judu vseeno velik dosežek.

Za mlade judoiste Judo kluba Kamnik so to zlate izkušnje, ki jih potrebujejo v nadaljevanju športne poti, da bi lahko kasneje postali zreli tekmovalci na največjih svetovnih tekmovanjih.

Janja Lamut

Oglasno sporočilo