Judo: Nik Purnat zlat in Lan Balantič bronast na Perfectus CUP-u

0
4105

Močnega tekmovanja PERFECTUS CUP v hrvaškem Samoboru, so se v soboto 30.1. udeležili trije judoisti Kamnika in domov prihajajo z odličnimi rezultati: dve kolajni in 7. mesto.
Nik Purnat (U14 – st.dečki) je bil razred zase in je po 4 zmagah z ipponi zasluženo osvojil 1.mesto! Niku je tekmovanje služilo tudi kot priprava na državno prvenstvo, ki bo za njegovo starostno kategorijo že naslednjo soboto v Mariboru.
Lan Balantič (U16 – ml.kadeti) je že prvo borbo naletel na starega znanca Kaca iz Raven, ki ga do sedaj še ni premagal, a se mu tokrat sicer zelo dobra borba, ki je kazala, da ga lahko Lan premaga ni izšla, tako da mu je tudi s sodniško napačno oceno sreča pokazala zobe. A se mu je uspelo zbrati in z nadaljnjimi 2 ipponi (zmaga s polnimi 10 točkami ) prišel do svoje in tudi za JK Kamnik pri ml.kadetih, prve kolajne – brona.
Poleg obeh tekmovalcev s kolajnami, se je odlično in zelo zrelo boril Luka Žagar, ki je komaj prestopil v kategorijo ml.dečkov – U12, kjer je po prvih dveh zmagah za las izgubil naslednji dve borbi in osvojil končno 7.mesto. V njegovi kategoriji do 38kg je bilo 20 borcev.

Janja Lamut

judo_samobor (2)

Nik Purnat

judo_samobor (3)

judo_samobor (4)

Lan Balantič

Oglasno sporočilo