Karate-Do Castel di Ario – Mantova

0
3596

Lahko bi zapisali, ko z užitkom rečeš še. Žan Podboršek je na dveh italijanskih turnirjih osvojil enkrat srebro in dva krat zlato. Zasenčil  domače tekmovalce in osvojil pokal najboljšega. V borbah odlična tudi sestra Karin. Andrej Neškoski domov z zlatom in bronom.

Konec meseca janurja 2016 je skupina karateistov domžalskega kluba Atom preživela v mestu Castel di Ario, Mantova. V soboto 30.1. je bil namreč karate-do turnir mojstrov, za Cup Mantova 2016 in poleg SKIF Slovenije so se turnirja udeležile tudi države, Anglije, Irske, Švice, Nemčije, Belgije, Romunije, Češke in Italije. V nedeljo 31. 1. so na turnirju Subaru – Castel di Ario, nastopali tekmovalci in tekmovalke z barvnimi pasovi – šolskimi in mojstrskimi do 18 let.

V soboto je imel pred turnirjem mojstrov, Japonec Shihan Masaru Miura 9.Dan, dvourni  karate-do seminar.

Od Slovencev je prvi dan med mojstri vidno vlogo igral član  legendarnega

Karate-Do kluba ATOM Domžale, Žan Podboršek, ki je v kumiteju – borbah, suvereno zmagal pri starejših mladincih absolutno. V katah ženske je za Slovenijo nastopala Mateja Breznik. Čez dan sta se v vlogi sodnikov iz Slovenije z odločitvami izkazovala Shihan Čerič Kyoshi in Sensei Kokalj Renshi,. Sobotni turnir je bil zaradi obsežnosti končan v poznih nočnih urah.

Nedelja je bila zelo uspešna za Andreja Neškoskega, kate mlajši mladinci 1.mesto in kumite 3.mesto. Karin Podboršek je bila neustavljiva pri mladinkah kumite absolutno in dosegla 1.mesto. V katah je bila z 3.mestom zelo zadovoljna mariborčanka Clarisa Rošker in ižanec Graal Lucignano s četrtim mestom kumite.   

Podboršek je tekmoval tudi v nedeljo in osvojil 2.mesto kate – Unsu in 1.mesto kumite absolutno. Žan Podboršek je bil na osnovi dvodnevne uspešnosti najboljši tekmovalec turnirjev, za kar je iz rok legendarnega Senseia Paoloa Lusvardija 8.Dan, prejel veliki pokal najboljših.

Skif Slovenija se je v Italiji zopet primerno izkazala, saj so po medaljah posegli tudi predstavniki nižjih šolskih pasov, ki so prihajali iz mariborskega predela.

V soboto in nedeljo je reprezentanco vodil inštruktor Matej Kabaj in v nedeljo Sensei Rošker Darjan Renshi. V nedeljo sta bila slovenska sodnika Dani Žmavc in Lovrenc Kokalj Renshi.

Zenmedia

karate_1_1_2016 (2) karate_1_1_2016 (3) karate_1_1_2016 (4) karate_1_1_2016 (5) karate_1_1_2016 (6) karate_1_1_2016 (7) karate_1_1_2016 (8) karate_1_1_2016 (9)

Oglasno sporočilo