Odslej v rumenem tudi najboljši strelec 1.SKL!

0
1106

Novi nogometaš Domžal je postal 16-letni Nikola Jovićević, ki je v pravkar zaključeni sezoni 1. SKL v dresu ljubljanske Olimpije prejel naziv najboljšega strelca! Mladi up bo v dresu rumene družine ostal najmanj do poletja 2023!

“Počaščen sem in hkrati zelo vesel ter ponosen, da je moje dosedanje delo nagrajeno s prvo profesionalno pogodbo. Domžale so izrazile veliko željo po sodelovanju in ker zelo dobro poznam delovanje kluba, je tudi odločitev bila zelo lahka. Začetek nove sezone že nestrpno pričakujem, s prilagajanjem pa mislim, da ne bom imel težav, saj veliko novih soigralcev že kar dobro poznam. Z mojo igro želim pomagati moštvu po najboljših močeh, obenem pa seveda poskrbeti za ustrezen osebnostni napredek,” je ob prihodu iz Olimpije povedal mladi nadobudni napadalec, ki je pred tem nastopal tudi za bližnji Interblock in reprezentanco Slovenije do 15 let.

Predčasno zaključeno sezono zaradi epidemije Covid-19 je sklenil s kar 17 zadetki na 16 prvenstvenih obračunih, v triletnem obdobju, ki ga je preživel v prestolnici pa je na 56 tekmah poskrbel za 38 golov.

Športni direktor Matej Oražem: “Izjemno nas veseli, da najboljši mladi igralci v Sloveniji že vrsto let zaupajo in verjamejo našemu delu. Vsako leto vlagamo veliko energije, želje po napredku in dela v razvoj mladih nogometašev. Strokovna ekipa pod vodstvom Jerneja Javornika in s trenerjem mladinske ekipe Darkom Birjukovim na čelu dela odlično, to je pa tudi razlog, da vsako leto dokazujemo dodaten napredek pri razvoju mladih igralcev, ki bodo v prihodnji sezoni ponovno veliko odgovornost nosili tudi v članski ekipi.”

Nadaljeval je: ”Nikola je vsekakor igralec z dodano vrednostjo, ki je v prejšnji sezoni pokazal in dokazal, da je presegel nivo kadetskega tekmovanja. Obenem je kljub mladosti izjemno zrel in odgovoren, prav tako premore ogromno tehničnega znanja, fizično pa se že lahko kosa tudi s članskimi igralci. Fant bo skupaj z nekaterimi soigralci začel priprave s člansko ekipo, ki sledijo praktično takoj po končani aktualni podaljšani sezoni,” je zaključil Oražem.

Besedilo in foto: Nejc Berce

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here