Obiskovalci sejma Natour Alpe-Adria 2016 so spoznali ponudbo Lukovice

0
3690
Marsikoga službene ali izletniške poti iz Ljubljane vodijo skozi Črni graben, a se mnogi niti ne zavedajo, kakšne dobrote in zanimivosti se skrivajo za avtocestnimi ogradami. Gradiško jezero, bogata zgodovina, čebelarski center in odlični gostinski ponudniki iz občine Lukovica so se zato zdeli zanimivi obiskovalcem sejma Natour Alpe-Adria 2016, ki je konec januarja potekal v Ljubljani.

Lukovica se je skupaj z drugimi turističnimi ponudniki Osrednje Slovenije na sejmu predstavljala v soboto popoldan. S promocijskim materialom jo je zastopala Turistična zveza občine Lukovica, za svež priokus lukovške gostinske ponudbe pa je skrbelo gostišče Furman. Obiskovalci so tako na stojnici ob pogovoru o izletniških točkah in rokovnjaški zgodbi lahko poskusili domače pivo Rokovnjač.

Rdeča nit letošnjega sejma je bil zelen in aktiven turizem in tudi Lukovica ima pri tem kaj ponuditi. Tisti obiskovalci, ki Lukovico že poznajo, so bili veseli velikega zemljevida pohodniških ter kolesarskih poti, medtem ko so ostali najraje izbrali promocijske razglednice s slikami krajev v občini ter bili navdušeni nad letošnjim koledarjem s pticami. Da je Lukovica umeščena v zeleno naravo, pa ni bilo razvidno le s koledarja, ampak so to obiskovalci lahko opazili tudi na velikem ekranu, kjer se je vrtel nov promocijski film. Prizori sveže obranih jabolk, medenih dobrot ter dišečih trojanskih krofov so zagotovo še bolj utrdili okusen spomin na Lukovico, ki ga je v ustih puščal osvežujoč požirek piva Rokovnjač.

Glas o zanimivi ponudbi in odličnem pivu je tako na stojnico do večera privabljal obiskovalce, ki so vsi po vrsti obljubili, da naslednjič svoj postanek obvezno naredijo tu, v lukovških koncih.

Tadeja Belak za Turistično zvezo občine Lukovica

Lukovica_promocijski-materiali-sejem

Lukovica_promocijski-materiali-sejem2

Oglasno sporočilo