»Več nog imaš, več veljaš!«

0
6696
Pustni vikend je še posebno razposajeno minil v dvorani kulturnega doma na Lazah. V soboto, 6. 2. 2016, je namreč mladinska sekcija Kulturnega društva Tuhinj uprizorila igro Stonoga ter jo ponovila še naslednji dan.
»Več nog imaš, več veljaš!«

Igro je po knjižni predlogi Borisa A. Novaka priredila Monika Jeglič in jo režirala, za scenske elemente, masko in kostume pa je poskrbela Kristina Omovšek.

Predstavo si je ogledalo staro in mlado od blizu in daleč, vsi skupaj pa so bili glede na odzive sodeč enotnega mnenja, da jim je igra pripravila dobro uro zabave in smeha. To je bilo slišati tudi iz dvorane, od koder je med samo predstavo odmeval prešeren smeh. Gledalci so se zabavali ob Stonoginih prigodah v mestu, občudovali plesne nastope in skupaj z glavno junakinjo obiskali zdravstveno ambulanto in vrtec. Spremljali so jo ob nakupovanju čevljev ter bili priča njenemu soočenju z gospo Matildo, ki je dokazalo, da res velja stara stonožja modrost: »Več nog imaš, več veljaš!«

V predstavi so nastopali mladi igralci, stari od 13 do 21 let. Glavno vlogo navihane deklice Stonoge je suvereno opravila Neža Lanišek, Katjuša Lanišek ji je na odru delala družbo kot mama Tisočnoga, Urška Vrankar pa kot babica Stotisočnoga. Pod budnim očesom plesne učiteljice Nine Kancilija so plesno znanje pokazali plesalci Janja Pančur (tudi naratorka), Jurij Kirn, Eva Kožlakar (tudi vzgojiteljica), Nina Homar (tudi voznik avtobusa) ter mladi nadarjeni balerini Doroteja Gorjan in Tinkara Božič. Kot čistilka je na odru blestela Špela Jeglič, vlogo Matilde pa je suvereno opravil Žan Ticijan Dolar. Kot prodajalec čevljev se je s Stonogo srečal Danijel Kirn, kot doktor pa z njo živčno vojno bilAndraž Dolar. Večina igralcev se je dokazala še v vlogi potnikov, pešcev in otrok v razredu.

Da je predstava lahko odlično uspela, so poskrbeli še tehnik Benjamin Krhin ter šepetalkiMartina Zelič in Ana Šimenc.

Po pozitivnih kritikah, ki jih je bila deležna ekipa, se le-ta že iskreno veseli naslednjih nastopov. Mladi igralci upajo, da bodo lahko s predstavo navdušili še druge gledalce v bližnji in daljni okolici ter dokazali, da stara stonožja modrost zares drži.

Besedilo: Monika Jeglič
Fotografije: Karin Bajde in Urška Vrankar

Oglasno sporočilo