Predstavitev trismučnika

0
2798

V nedeljo, 20.3.2016 je na smučišču Velika planina potekala predstavitev trismučnika.   Številni navdušenci-mladi, malo manj mladi in tisti malce starejši so se preizkusili v čisto drugačni zimski aktivnosti.

Hillstrike Snowtrike je razvil trismučnik, oz gorsko kolo na smučeh, ki navduši številne gorske kolesarje in adrenalinske navdušence.

Ustanovitelj Hillstrika je Matic Hribar, gorski kolesar in navdušenec nad ekstremnimi športi. Gospod Matic je leta 2011 začel razmišljati, kako bi podaljšal sezono gorskega kolesarjenja in ostal na gorskem kolesu tudi v snegu. Skiciral je prototip snežnega kolesa in Hillstrike trsimučnik je bil ustvarjen. Želel je, da je trismučnik enostaven in hkrati vzdržljiv za ekstremne razmere. Na trismučnik je vpeljal tehniko carvinga in spust po belih strminah je postal preprost, vendar trismučnik s tem še ni bil končan. Matic je svojo ekipo malce razširil in trismučnik razvil tako, da je primeren za vse vrste žičnic in dodal tudi varovalo, ki preprečuje, da bi trismučnik zdrsnil po smučišču.

V mislih je imel naključne ljubitelje športa, ki si želijo novih izkušenj, ravnotako pa je trismučnik namenjen tudi aktivnim športnikom, ki se radi zabavajo. Trismučnik zdrži pritiske, sunke, skoke in trike, ki jih poznamo s koles, skejtov in boardov. Inovativen sistem pedal mu zagotavlja trdno oporo, medtem ko vzmetje ROCKSHOX absorbira manjše sunke in večje pritiske med vožnjo. Smuči z lesenim jedrom so izdelane posebej za Hillstrikove trismučnike in so ojačane na kritičnih točkah, tako da jih ni mogoče zlomiti.

Matic pove, da so odzivi nad Hillstrike trismučnikom na slovenskih in tudi na sosednjih -avstrijskih smučiščih zelo pozitivni. Med prvimi sta   trismučnik preiskusila tudi profesionalna gorska kolesarja Matthias Garber and Elias Vonier. Elias pravi, »res mi je všeč carvanje, lahko spreminjam geometrijo na različnih točkah, kar mi omogoča, da grem lahko na smučine, v snežni park ali izven urejenih smučišč«. Matthias dodaja, »resnično mislim, da bo Hillstrike povečal in izboljšal sceno.«

Tudi naši obiskovalci so bili enostavno navdušeni. Posneli smo nekaj fotografij, s katerih lahko razberemo zadovoljstvo in veselje.

Upokojeni gospod France, s Stahovice pri Kamniku je povedal, da je bilo na trikolesniku super. In da ga priporoča vsem, malce starejšim in tudi otrokom. Privoščil si je kar dva spusta, in dodal, da po snegu res še ni nikoli kolesaril in da je prav fino. Z ravnotežjem ni imel prav nobenih težav, ampak je izgledal kot pravi gorski kolesar na snegu.

Tudi gospoda Marjana, nadzornika na Velikoplaninskem smučišču smo vprašali, kako se mu je zdelo na trismučniku in pravi, da je v vožnji s trismučnikom užival in da bi se z njim z veseljem vozil ter opazoval smučarje in borderje okoli sebe. Dodal je, naj ga preizkusi vsak, ki sta mu kolesarjenje in smučanje blizu.

Vir: Velika planina

trismucniktrismucnik (1) trismucnik (2)

 

Oglasno sporočilo