V burji in loteriji zasluženo do zgodovinskega finala pokala

0
2513
Ekipa članic je v polfinalu ženskega pokala Slovenije gostovala v Ankaranu in se zasluženo uvrstila v finale, ki bo 25.5.2016 v Kopru, nasproti pa jim bodo stale nogometašice Pomurja, ki so bile boljše od nogometašic Velesovega.

Vse od prvega treninga v mesecu januarju 2016, je bilo v članski ekipi podrejeno enemu samemu cilju – zgodovinski uvrstitvi v finale ženskega pokala Slovenije in dekleta ter trenerja si le-to še kako zasužijo.

Več kot 40 treningov, pet pripravljalnih tekem, testiranja, priprave v hrvaški Istri, to je le nekaj aktivnosti, ki so botrovale uspehu, ki pa je bil vse prej kot samoumeven, predvsem zavoljo vetrovnih razmer na polfinalnem srečanju v Ankaranu, ki so bile na meji regularnega.

Da bo srečanje v Ankaranu vse prej kot lahko, nas je opozarjal zadnji rezultat ob gostovanju naših članic na obali, ko so domačinke slavile s 4:3, zato so bila dekleta tokrat odločena, da ne bodo dovolila vnovičnega spodrsljaja. Navkljub slabim vremenskim razmeram – močni burji in težkemu igrišču, so varovanke Milomirja Mandića in Petra Kristana že na ogrevanju kazale izjemno željo in odločnost.

Srečanje se je pričelo ob 12. uri, po manj kot dveh minutah (na posnetku 10:30) pa so domačinke izkoristile serijo napak naših deklet in preko Alessie Sarnataro hitro povedle. Veselje domačink po zadetku se še ni poleglo, ko je Barbara Kralj v 5. minuti s prekrasnim zadetkom iz razdalje poskrbela za izenačenje (na posnetku 13.45). Domačinke so imele v prvem polčasu izdatno pomoč vetra, saj je burja pihala v smeri proti radomeljskemu golu in Ankarančanke so poskušale z dolgimi podajami, na kar pa so bila naša dekleta pripravljena in venomer na mestu. Kljub temu so Radomljanke poskušale razviti igro po tleh, prihajale do obetavnih položajev, a je pri zaključnih podajah zmanjkalo nekaj zbranosti ali pa je ponagajal veter in tako se rezultat do konca prvega polčasa ni spremenil, ekipi pa sta odšli na odmor poravnani – 1:1.

V drugem delu so Radomljanke stopile na plin, burja je bila tokrat na njihovi strani in večino polčasa, z izjemo nekaj protinapadov, je igra potekala na domači polovici igrišča. Naša dekleta so večkrat poskušala s streli od daleč, prostih strelov, kotov, še posebej zrele priložnosti so se ponudile Kaji Jerina, Ani Černelič inBarbari Kralj, a so bile premalo natančne. Domačinke so se v drugem delu osredotočile na branjenje neodločenega izzida, kar jim je tudi uspelo in tako se je srečanje po rednem delu končalo z izzidom 1:1.

120 gledalcev, med katerimi je bila kar polovica naših navijačev se je tako veselila streljanja 11-metrovk. Kot prve so z izvajanjem pričele primorke. Polona Petrač je zadela za vodstvo 2:1, na 2:2 je poravnala Barbara Kralj. Kot druga je za domačinke 11-metrovko izvajala Viktoria Hornakova, reprezentančna vratarka Sonja Čevnik pa je žogo po njenem strelu zadržala v naročju. Vodstvo 2:3 je z rutiniranim zadetkom potrdilaKatarina Gadnik. V tretji seriji je Kaltrina Shaqirl žogo poslala preko vrat Čevnikove, Ana Černelič pa je umirjeno povišala na 2:4. Čevnikova je bila blizu tudi pri strelu Barbare Kunej v četrti seriji, a je žoga po odboju končala za njenim hrbtom. Zmaga je bila tako rekoč v nogah naslednje izvajalke, izkušene Kaje Jerina. Kaja je vzela zalet, domača vratarka Sindi Germek je krenila v pravo smer, a je bil Kajin strel navkljub odboju vratarke premočan in končal za hrbtom domače čuvajke mreže, kar je pomenilo pričetek neizmernega veselja naših deklet in glasnih navijačev.

Veselje po zadnjem strelu z 11-ih metrov

Presrečen sem, dekleta so mesec in pol trdo delala, garala, vse misli so bile usmerjene v današnje srečanje. Najpomembneje je, da so vse igralke zdrave, nepoškodovane, v garderobi vlada odlično vzdušje in komaj čakamo nadaljevanje prvenstva ter seveda finale pokala na Bonifiki, 25. maja.” je dejal predsednik klubaUroš Juračič, ki je med prvimi čestital novopečenim finalistkam pokala Slovenije.

Članice bodo prihodnjo nedeljo, 20.3.2016, ko bo v Radomljah potekal mednarodni turnir za deklice, UKI CUP 2016, gostovale v Ajdovščini, prvo srečanje spomladanskega dela pa bo odigrala tudi ekipa deklet U17, ki je bila v tem vikendu prosta. Radomljanke v soboto, 19.3.2016 odhajajo na gostovanje v Novo mesto.

ŽNK Ankaran Hrvatini: ŽNK Moje-lece.si Radomlje 3:5 (1:1)
Ankaran, 13.03.16, Gledalcev 120, Glavni sodnik Gros Ben (Kranj)

Postava ŽNK Ankaran Hrvatini: Germek Sindi, Udovič Maja, Pšaker Tina, Shaqirl Kaltrina, Bužan Sara, Petrač Polona
Hornakova Viktoria, Pasar Petra, Čepak Lina, Sarnataro Alessia, Piciga Urška
Rezervne igralke: Bele Saša, Udovič Nika, Stopar Petra, Pasar Melania, Kunej Barbara

Postava ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Čevnik Sonja, Čagran Staša, Vrhovnik Tija, Ulbin Karmen, Kralj Barbara, Senica Tinkara, Jereb Manca, Gadnik Katarina, Černelič Ana, Jerina Kaja, Boh Monika
Rezervne igralke: Gerjol Polona, Žejen Larisa, Duščak Manca, Zalaznik Petra, Jereb Maruša, Puc Lara, Jagarinec Katarina

Strelke ŽNK Ankaran Hrvatini: 1:0 – Sarnataro(2′), 2:1 – Petrac(90′;11m), 3:4 – Kunej(90′;11m)
Opominjane ŽNK Ankaran Hrvatini: Sarnataro(75′)

Strelke ŽNK Moje-lece.si Radomlje: 1:1 – Kralj(5′), 2:2 – Kralj(90′;11m), 2:3 – Gadnik(90′;11m), 2:4 – Cernelic(90′;11m), 3:5 – Jerina(90′;11m)
Opominjane ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Jereb(45′)

Menjave ŽNK Ankaran Hrvatini: Pasar / Kunej(64′), Piciga / Udovic(75′)
Menjave ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Senica / Žejen(60′)

VSI ZA ŠAMPIONKE RUMENE!!!

Oglasno sporočilo