Kronika na območju Policijske postaje Kamnik (14.3. – 20.3.2016)

0
3447
  • 14. marec

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v podjetje Raifaisen – Agro trgovina v naselju Žeje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec pristopil do zadnje strani skladišča in v dvižnih vratih izrezal odprtino velikosti 50×25 centimetrov ter vstopil v notranjost. Iz nje je odtujil folijo za baliranje (približno 24 kosov) in mrežo za baliranje (približno 9 kosov). Nastala je materialna škoda v vrednosti približno 4.000 evrov.Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Prijavljen je bil vlom v frizerski salon. Na kraju ugotovljeno, da je neznanec na vzvod vlomil v frizerski salon in iz pisarne salona odtujil 40 evrov menjalnega drobiža. Nastala je materialna škoda za približno 400 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Občan je poklical na OKC PU Ljubljana in prijavil nezanesljivo vožnjo voznika v Kamniku. Policista sta voznika izsledila in ga ustavila na mestni ulici v Kamniku. Ker je kazal očitne znake alkoholiziranosti, mu je bil odrejen preizkus z alkotestom. Ta je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,75 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Izrečena mu je bila prepoved vožnje in odvzem vozniškega dovoljenja, sledi pa obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

  • 15. marec

Policisti smo bili obveščeni o tatvini orodja iz stanovanjske hiše v Kamniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec v času od 8. 3. 2016 do 15. 3. 2016 skozi odklenjena vrata prišel v kletne prostore stanovanjske hiše in odtujil dva kovčka z vrtalkama znamke Makita, zelene barve. Nastala je materialna škoda v vrednosti približno 400 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

  • 16. marec

Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil tatvino registrskih tablic s parkiranega vozila. Ugotovljeno, da je neznanec v času med 12. 3. 2016 in 15. 3. 2016 s parkiranega vozila odtujil obe registrski tablici. Nastala je materialna škoda v vrednosti približno 40 evrov.

Obveščeni smo bili o sumu padcu jadralnega padalca na območju Špice. Po zbranih podatkih naj bi padalec strmoglavil v krošnjah dreves na pobočju Špice. Policisti so skupaj z gorskimi reševalci opravili pregled terena vendar omenjeni padalec ni bil najden.

  • 17. marec

V eni izmed bank v Kamniku so zaposleni med pregledom dnevnega izkupička odkrili bankovec za 100 evrov, za katerega se sumi, da je ponarejen. Bankovec je bil proti zapisniku zasežen in poslan v analizo. Sledi zbiranje obvestil.

Policisti smo prejeli prijavo kaznivega dejanja »Goljufija«. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanec v imenu svojega podjetja kupil tovorno vozilo v višini 7.500 evrov, vendar mu prodajalec kljub prejetemu plačilu vozila ni izročil. O dejanju osumljenca bomo obvestili pristojno državno tožilstvo.

  • 18. marec

Policisti smo bili obveščeni o poskusu vloma v lokal v Kamniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec preko noči z neznanim orodjem na vzvod poizkušal odpreti vhodna vrata lokala, kar pa mu ni uspelo. Nastala materialna škoda v vrednosti 500 evrov. Napisana bo kazenska ovadba.

Policisti smo bili obveščeni o tatvini denarnice. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec med avtobusno vožnjo iz torbe odtujil denarnico z dokumenti in gotovino v vrednosti 210 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Izven naselja Križ smo policisti Policijske postaje Kamnik obravnavali prometno nesrečo.Na kraju je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj vozil osebni avtomobil iz smeri Podgorja proti Križu in je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v ulično svetilko. Na kraj so prišli tudi reševalci Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik, ki so povzročitelja oskrbeli in odpeljali na pregled v Urgentni klinični center Ljubljana. Na kraju so morali posredovati tudi gasilci PGD Kamnik, ki so s posegom odklopili akumulator vozila. Nastala je materialna škoda v vrednosti 5.000 evrov. Zoper povzročitelja sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

  • 19. marec

Policisti smo bili obveščeni o vlomih v tri stanovanjske hiše v naselju Gmajnica. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec v času med 18.45 in 21.35 z neznanim orodjem na vzvod vlomil skozi okna stanovanjskih hiš. Iz notranjosti je bilo odtujenih več kosov zlatnine in gotovine ter podobno. Na kraju so bile zavarovane sledi. Nastala je skupna materialna škoda v vrednosti približno 1.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

  • 20. marec

Policisti smo v križišču za Drnovo obravnavali prometno nesrečo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj vozil iz smeri Most proti Mengšu in v križišču za Drnovo pri zavijanju ni pustil prednosti udeležencu, ki je pravilno pripeljal iz smeri Mengša. Z udeleženima je bil opravljen preizkus z alkotestom, ki ni pokazal prisotnosti alkohola v izdihanem zraku. Nastala je materialna škoda v vrednosti približno 2.500 evrov. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

Oglasno sporočilo