V Vrtojbi do šestih zmag

0
2460

V Vrtojbi se je na velikonočni ponedeljek že kar tradicionalno začela nova sezona za gorske kolesarje, ta pa je bila še nekoliko bolj v središču pozornosti, saj je bila to prva dirka prenovljenega slovenskega pokala SloXcup v olimpijskem krosu. Na vinorodnih gričih in gozdnih poteh je dirkalo tudi veliko članov kamniškega Calcit Bike Teama, ki so prikolesarili do šestih zmag.

Vrtojba_calcit_bike (2)

Med najmlajšimi, v kategoriji do 7 let, se je zmage veselila Tajda Šoštarko, med dečki te starosti je na tretjem mestu končal Jakob Krapež. Med dečki do 9 let je bil najhitrejši Nik Auer, družbo na zmagovalnih stopničkah mu je na tretjem mestu delal Maks Majnik, Ana Inkret je bila prav tako tretja med deklicami U9. Med dečki do 11 let je do prvega mesta prišel Jan Boltar, Hana Kranjec Žagar je osvojila tretje mesto med deklicami do 13 let, med dečki do 15 let je bil prvi Jaka Starman, tretji pa Blaž Žle. Med mladinkami je kot tretja končala Nika Dečman. Med veterani 2 si je prvo mesto privozil Gregor Miklič. Na startu je bilo seveda še več članov Calcit Bike Teama, omenjeni so le tisti na zmagovalnih stopničkah.

Prvo mesto v ženski kategoriji članic in mlajših članic je pričakovano osvojila Tina Perše, čeprav je imel na startni črti le eno tekmico Alessandro Teso v kategoriji elite. Od te se je hitro odlepila, nekaj časa ji je sledila le mladinka Vita Movrin.

»Na žalost nisem imela veliko konkurence. Zmaga je zmaga. Čeprav mi v zadnjem času na treningih ne gre najbolje. Moram premisliti o vsem. Manjka mi tudi pravi tekmovalni ritem in krajši, intenzivnejši treningi. Iz kroga v krog pa je bilo bolje,« je razložila Peršetova.

Vrtojba_calcit_bike (3)

Absolutno moško dirko je dobil Energijin Gregor Dimic, ki je na koncu imel več moči od Roka Nagliča, ta je odvozil prvo domačo dirko za slovenski pokal v dresu Calcita; na koncu ju je ločilo sedem sekund. Tretji je bil Moreno Pellizzon iz Italije. Vsi trije so tekmovali v konkurenci mlajših članov, v kateri je bil najhitrejši Calcitovec Gregor Krajnc, z zaostankom dveh minut in 54 sekund je osvojil četrto mesto. Osmi je bil Peter Zupančič. V konkurenci moški elite je bil prvi v cilju Hrvat Đani Simčić, za njim sta končala dva člana kamniške ekipe. Boštjan Hribovšek je bil z zaostankom 59 sekund drugi, Luka Tavčar, ki je zaostal še 43 sekund več, pa tretji.

»Skoraj celo dirko sem vodil, na koncu pa me je Dimic premagal za sedem sekund. Odkrito povedano, sedem sekund ni veliko. Imel je glavo na pravem mestu, bolj kot jaz. V zadnjem krogu sem malo popustil, ampak ne veliko,« so bile besede Nagliča.

»Prvi krog sem bil spredaj, nato pa ‘zatrokiral’. Dva kroga sem rabil, da sem prišel k sebi. Ni pravega ritma. Malo težav sem imel, ampak se ne obremenjujem. Rezultat ni sijajen, ampak sem zadovoljen,« je po dirki razmišljal Hribovšek, ki verjame, da bo po hrvaški etapni dirki 4Island hitro spet v pravem ritmu in formi za tovrstne dirke.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo