Veterani NK Črni graben vsako leto višje

0
2599

Praznovanje Slobodarski dani viteškog grada Bužima potekajo od 4. avgusta do 15. avgusta in obsegajo  številna športna in kulturna srečanja. V sklopu praznovanj poteka tudi  nogometni turnir, ki se ga je že četrtič udeležila tudi ekipa veteranov NK Črni graben. Če so bili v preteklem letu na tretjem mestu so se letos borili za prvo, a jim športna sreča ni bila naklonjena in so po  streljanju enajstmetrovk z rezultatom 6 proti 5 izgubili proti domačinom.

Poleg  nogometnih tekem veteranov, so si obiskovalci lahko ogledali še tekme v odbojki na mivki, streljanju z zračno puško, super maratonu, kolesarjenju, malem nogometu, kjer je sodelovalo preko 70 ekip, namiznem tenisu, šahu, teku po ulicah mesta in celo kuhanju golaža.

Na nogometnem igrišču NK Vitez so za zmago borili veterani NK Čelik iz Zenice, NK Iskra Bugojno, FK Bratstvo iz Bužima in NK Črni graben iz Lukovice. Člane NK Črni graben so spremljali tudi navijači, sicer družinski člani nogometašev, ki so vneto navijali za naše. V razburljivem razpletu zadnje finalne tekme med domačimi igralci in igralci NK Črni graben so domači vodili že z dvema goloma prednosti, a je z dobro igro našim igralcem uspelo izenačiti. A pri streljanju enajstmetrovk niso imeli sreče. 

Na svečani podelitvi je tako kapetan moštva Izudin Izo Skenderović prejel pokal in priznanje za osvojeno drugo mesto, poleg osvojenega drugega mesta je  član NK Črni graben Primož Travnik prejel  priznanje in pokal za najboljšega igralca turnirja. V vrstah NK Čelik je igral tudi nekdanji reprezentant in trener Wsv Wuppertal,  SF Sodingen,  SF Baumberg, TuRU Düsseldorf ter reprezentance BiH  Vlatko Glavaš. Torej prava legenda nogometa in prav prijetno je bilo poklepetat iz njim. 

Predsednik NK Črni graben Irfan Čordić je ob izdatni pomoči Občine Lukovica lahko svojim dopoldanskim rivalom s pomočjo reklamnega gradiva razložil, ne le od kje prihaja klub, temveč tudi nekaj zgodovine krajev, ki spadajo v občino Lukovico. Predstavitveno gradivo, v lično izdelani vrečki z logotipom občine, so nogometaši predali tudi županu občine Bužim  Zikriji Durakoviću. Zahvaljujoč se tej pozornosti so nogometaši že dobili povabilo, da se udeležijo turnirja, ki ga bo pripravil NK Iskra Bugojno.

Sledil je še težji del tokratnega turnirja in sicer pogostitev, kjer so se domačini potrudili in pripravili domačo hrano in pijačo za vse udeležence turnirja. V zgodnjih jutranjih urah se je končalo spoznavanje kulinarike BiH in treba se je bilo odpraviti v posteljo, ter ujeti  še nekaj uric spanja pred odhodom domov. Za nami je tokratni turnir v Bužimu, kjer smo se dokazali, da poleg nogometa znamo in zmoremo tudi predstaviti Občino Lukovico, za nami je tudi več kot 550 kilometrov in upajmo, da nas podobna avantura čaka tudi prihodnje leto.  

DJD

Oglasno sporočilo