Kronika policijske postaje Domžale (od 15.12. do 20.12.2020)

0
873

15. 12. 2020
VLOM NA GRADBIŠČE
Policisti  so  bili obveščeni o vlomu na gradbišče. Ugotovljeno je bilo, da je  storilec  preščipnil  verigo  na  vratih  ograjenega gradbišča ter tako prišel  na  ograjeno  območje,  od koder je izvršil tatvino opažnih plošč v skupni vrednosti okoli 500 eur.

16.  12.  2020
VOŽNJA BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, NEREGISTRIRANO VOZILO,
NAMEŠČENE DRUGE REGISTRSKE TABLICE,  ZASEG VOZILA IN PRIDRŽANJE
Policisti  so  imeli  v  postopku  osebo, ki je vozila neregistriran osebni avtomobil,  na  njem pa so bile nameščene registrske tablice, ki  pripadajo drugemu  vozilu.  V  postopku je bilo prav tako ugotovljeno, da voznik vozi brez  veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Ker je bilo po  izjavi kršitelja pričakovati, da bo nadaljeval vožnjo z drugim vozilom, so  policisti  zoper  njega  odredili  pridržanje.  Zaradi kršitev bo zoper
voznika podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

16. 12. 2020
VLOM V POMOŽNI OBJEKT
Policisti  so  bili  obveščeni o vlomu v vikend. Ugotovljeno je bilo, da je storilec  s  silo telesa odprl vrata pomožnega objekta pri vikendu od koder je  izvršil  tatvino  vrtne  motorne  kosilnice.  Z  dejanjem  je  lastnika oškodoval za okoli 150 eurov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18.   12.  2020
VOŽNJA  MOTORNEGA  VOZILA  BREZ  VELJAVNEGA  VOZNIŠKEGA
DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika neregistriranega osebnega avtomobila, na  katerem so bile nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo vozilu. V nadaljnjem  postopku so policisti ugotovili tudi, da voznik nima veljavnega vozniškega  dovoljenja, zaradi česar so vozniku zasegli vozilo. Kršitelj se bo moral za storjene kršitve zagovarjati pri sodniku.

18. 12. 2020
TATVINA V TRGOVINI

Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini artiklov v trgovini. Z zbiranjem obvestil  je  bilo  ugotovljeno, da je storilka v trgovini z obutvijo vzela otroške  čevlje,  katere  pa  je  odnesla  mimo  blagajne, ne da bi za njih poravnala račun. Z navedenim je oškodovala prodajalno za okoli 30 eur.

19. 12. 2020
VLOM V HIŠO
Policisti  so  bili  obveščeni  o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo,  da  je  storilec  na  vzvod odprl vrata v pritličju objekta ter tako vstopil  v  notranjost.  Tam  je  pregledal prostore ter iz objekta odtujil denar  in  zlatnino  v  skupni  vrednosti  okoli  4.000  eur, na objektu pa napravil za okoli 200 eur materialne škode.

20. 12. 2020
ZLORABA ZNAMENJ ZA POMOČ IN NEVARNOST
Policisti so bili obveščeni, da je v sobi ostal zaklenjen 2 letni otrok. Na kraju  je  bilo  ugotovljeno, da se v sobi ne nahaja otrok ali kakšna druga oseba,  ampak da gre za izgubo ključa. Policisti bodo zoper udeleženo osebo na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti  so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba zaščitnih  mask,  prehajanje  med  občinami,  kršitev  omejitev  gibanja in zbiranja…), za kar so kršitelje opozorili ali pa jim izdali plačilne naloge s predpisano globo.

OPOZORILO – COVID 19
Policisti  policijske  postaje  Domžale  pozivamo  vse občane k upoštevanju Odloka  o  začasni  splošni  prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih  in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih  dneh!!!)  ter  upoštevanju  vseh  navodil,  ki  so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19,
ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom  in  petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si
.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo