Zanesljivo v polfinale

0
2777
Odbojkarji Calcita Volleyballa so tudi na drugi četrtfinalni tekmi, tokrat v Novem mestu, brez izgubljenega niza premagali Krko in se zanesljivo uvrstili v polfinale končnice 1. DOL za moške. Na svojega nasprotnika, ki bo prihodnjo soboto gostoval v Kamniku, še čakajo, saj bosta ekipi Panvite Pomgrada in Triglava morali odigrati še tretjo tekmo.

Krka – Calcit Volleyball 0:3 (-14, -19, -11)

Novo mesto – Športna dvorana Marof, gledalcev 100, sodnika: Globačnik (Topolšica) in Pevc (Škofja Loka).
Krka: L. Brulec, Ožbalt – libero, G. Erpič 3, Vrhovšek 2, Kosmina 1, U. Erpič, Drobnič 8, Pucelj 1, Bregar 4, Klobčar, Turk 6, Plot – libero. Trener: Jernej Rojc.
Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 6, T. Štern 15, Štalekar 4, Vidmar 2, Štembergar Zupan, J. Brulec 2, Lakner, Kotnik 5, Ž. Štern 9, Videčnik 4, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

Slovenski pokalni zmagovalci so v sredo po dveh zaporednih porazih v modri skupini brez večjih težav na prvi četrtfinalni tekmi premagali Krko, nekaj težav so imeli le v uvodnem nizu, podoben razplet pa so si v kamniškem taboru želeli tudi na povratni tekmi. Z izjemo drugega niza, ko so bili domačini gostom enakovredni do drugega tehničnega odmora, so Kamničani svojo premoč tudi potrdili in zdaj čakajo na nasprotnika v polfinalu končnice, ki bo znan šele po sredini tretji četrtfinalni tekmi med Panvito Pomgradom in Triglavom.

Brata Tonček in Žiga Štern, ki je bil v sredo nezaustavljiv, sta dobro začela tudi tekmo v Novem mestu. Po njuni zaslugi so Kamničani, ki so tekmo začeli še z Janom Brulcem, Domnom Kotnikom, Žanom Novljanom, Juretom Laknerjem, na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo petih točk, toda Gregor Erpič je z uspešnim napadom domače odbojkarje približal le na dve točki zaostanka (10:12). Vendar je bilo to tudi vse, kar je Novomeščanom v uvodnem nizu še uspelo, kajti sledile so številne lastne napake, do konca niza so jih naredili še sedem, skupaj 11 in po še eni točki Žige Šterna je bilo 18:10 za Calcit Volleyball. Z asom je Žan Novljan svoji ekipi priboril prvo zaključno žogo, do vodstva z 1:0 v nizih pa so Kamničani prišli po napaki na servisu Mihe Bregarja.

Drugi niz je bil bolj izenačen, z asom Ivana Vrhovška je Krka povedla 11:9, a so z blokom Saše Štalekarja gostje na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Z blokom Tončka Šterna so Kamničani domačinom pobegnili na 18:14, niz pa je z blokom in uspešnim napadom pa je končal Novljan.

Čeprav so Novomeščani tretji niz začeli z vodstvo 5:3, v napadu je bil uspešen Valentin Turk, vodili so tudi še 6:5, je bilo nadaljevanje niza popolnoma v znamenju odbojkarjev Calcita Volleyballa. Kamničani so prevladovali na servisu in v bloku, precej boljši so bili tudi v napadu in že do drugega tehničnega odmora so si s točko Jana Brulca, nekdanjega igralca Krke, priigrali osem točk naskoka. Z novim asom Matica Videčnika je bilo že 20:8, tekmo pa je z dvema zaporednima uspešnima napadoma kronal Doman Kotnik.

Izjava po tekmi:

Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa: »Čeprav Žiga Štern v napadu ni bil tako uspešen kot na prvi tekmi v Kamniku, je tudi danes pokazal dobro igro, zato pa so bolje igrali drugi naši igralci. Zadnja dva treninga pred tekmo s Krko nista bila najboljša, toda očitno je pogovor z igralci zalegel, saj so igrali dovolj zavzeto, da so prišli do zanesljive zmage. Predvsem smo prevladovali v bloku in na servisu.«

Miha Štamcar

 

Oglasno sporočilo