Kronika na območju Policijske postaje Kamnik (4.4. – 10.4.2016)

0
3295

04.04.2016

V eni izmed stanovanjskih hiš na območju Kamnika je prišlo do vloma v klet. Neznani storilec je v času odsotnosti oškodovanca z brco poškodoval vhodna vrata kletne etaže stanovanjske hiše iz katere je odtujil prenosni računalnik HP. Nastala materialna škoda v višini 1.000 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

05.04.2016

Policisti policijske postaje Kamnik so izvedli prijetje storilca, ki je v mesecu marcu storil več vlomov in drznih tatvin iz stanovanj in stanovanjskih hiš v času, ko so bili stanovalci doma. Med samim nadzorom Jakopičeve ulice je osumljenec opazil policiste in zaradi lažjega bega in preusmeritve policistov poklical interventno številko 113 in najavil lažno intervencijo. Policisti so med samim preverjanjem ugotovili, da gre za lažno najavo in kljub temu varovali območje, ko je storilec priplezal po žlebovih stanovanjskega bloka in jo nato mahnil proti Podgorju, kjer je bil prijet. Zoper osumljenca so bila uporabljena prisilna ter izvedeno pridržanje po 157/2 ZKP. Izročen k preiskovalnemu sodniku ki je zanj odredil pridržanje.

06.04.2016

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v stanovanje na naslovu Pot v Rudnik. Na kraju ugotovljeno, da  je neznanec tega dne preko dneva na vzvod skozi teraso vlomil v hišo oškodovanke in iz hiše odtujil zlatnino ter prenosni računalnik. Nastala je materialna škoda za okoli 10.000 eurov. Policisti bodo zoper osumljenca podali tudi kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

07.04.2016

Pri kontroli prometa sta policista v naselju Šmarca, zaustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Pri samem postopku je bilo ugotovljeno, da je kršitelj vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Ker omenjeni izpita ni nikoli opravil, mu je bilo v skladu s 23. čl. Zakona v cestnem prometu vozilo zaseženo in odpeljano z avto vleko v hrambo. Proti potrdilu so bile odvzete tudi registrske tablice katere so bile poslane na upravno enoto.  Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

08.04.2016

Policisti so na območju policijske postaje Domžale obravnavali spor med partnerjema. Na kraju ugotovljeno, da je partner prišel domov pijan in prijaviteljico dvakrat klofnil okoli ušes. Kršitelju je bil na kraju zaradi kršitve 6/4 javnega reda in miru izdan plačilni nalog.

09.04.2016

Policisti so na območju policijske postaje Domžale obravnavali spor med bratoma. V razgovorih je bilo ugotovljeno, da sta se brata sprla, zaradi dediščine nakar je kršitelj drugega s pestjo udaril v predel desne oči in ga odrinil, da je padel po tleh in pri tem zadobil lahke telesne poškodbe.  Kršitelju bo izdan plačilni zaradi kršitve javnega reda in miru.

10.04.2016

Na Komendskem sejmu smo obravnavali poškodovanje tovornega vozila – starodobnika. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec preko noči s plezanjem po tovornem vozilu FORD A (letnik 1931), poškodoval pokrov motorja, levi sprednji blatnik in streho. Nastala je mat. škoda za okoli. 1500 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

 

Oglasno sporočilo