Z vrhunsko igro do finala

0
2442

Odbojkarji Calcita Volleyballa so na drugi polfinalni tekmi končnice v Murski Soboti še lažje, kot v soboto v svoji dvorani, premagali Panvito Pomgrad in se uvrstili v veliki finale državnega prvenstva. V njem se bodo v sredo, 27. aprila, v prvi tekmi v dvorani Tivoli pomerili z ACH Volleyjem.

Panvita Pomgrad – Calcit Volleyball 0:3 (-18, -16, -14)

Murska Sobota – Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 350, sodnika: Seifried (Maribor) in Melavc (Šempeter).
Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 2, Kvas, Detela 5, Rojnik 6, Flisar 8, Bogožalec 13, Grabar 1, Drvarič, Fridrih – libero, Menih – libero. Trener: Dejan Fujs.
Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 7, T. Štern 11, Štalekar 7, Vidmar, Štembergar-Zupan, Brulec 3, Lakner 1, Kotnik 8, Ž. Štern 14, Videčnik, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

Kamničani so v letošnji sezoni dvakrat gostovali v Murski Soboti, obakrat pa so ostali praznih rok. Toda v tekmi, ki je bila med vsemi najbolj pomembna, so z odlično igro spravili na kolena tokrat nemočne domačine, ki so v vseh elementih igre zaostajali za varovanci Marka Brumna, ki je tekmo začel v postavi Jan Brulec, Domen Kotnik, Žiga Štern, Žan Novljan Jure Lakner in Klemen Hribar. Že v prvem nizu je priložnost dobil Sašo Štalekar, v tretjem tudi Primož Vidmar.

V uvodnem nizu smo na trenutke še spremljali enakovredno odbojko, a zgolj do 10. točke. Na servis domačega sprejemalca, Jerneja Detele je Panvita povedla s 14:10, a so domačini prednost zapravili že po naslednji menjavi, z asom Žige Šterna pa so Kamničani izid na 14. točki izenačili. Na drugi tehnični odmor so Sobočani z uspešnim napadom Aljoše Bogožalca še odšli s točko prednosti, vodili so tudi še 18:17, nato pa so bili na igrišču le še gostje. Domen Kotnik je Kamničanom priboril servis, s prvim asom vodstvo 22:18, z drugim 24:18, zmago v uvodnem nizu pa je potrdil Tonček Štern.

V nadaljevanju pa vprašanj o zmagovalcu dejansko ni bilo več. V drugem nizu so odbojkarji Calcita ves čas vodili, bili so boljši na servisu, sprejemu in napadu in po dveh zaporednih točkah Tončka Šterna na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo sedmih točk. V končnici niza se je razigral še Žiga Štern, ki je tudi končal drugi niz.

V tretjem nizu so Kamničani še bolj pritisnili s servisom, odlično so igrali tudi v polju, saj zanje ni bilo izgubljene žoge in po napaki Jakoba Rojnika so povedli 9:2. S tem pa težav za domačo ekipo še ni bilo konec, kajti po bloku Saše Štalekarja je bilo že 16:5 za Calcit Volleyball, ki je že lahko slavil uvrstitev v finale. Do konca tekme se je v domači ekipi z nekaj točkami izkazal Aljoša Bogožalec, vendar na manj kot deset točk zaostanka Sobočani niso več prišli. Zadnjo točko na tekmi je dosegel Žan Novljan.

Zadnji, tretji niz je bil le še formalnost. Kamničani so pritisnili s servisom, odlično zaigrali v polju, Sobočani pa so z lastnimi napakami izgubljali stik z razpoloženim tekmecem. Igra Panvite je povsem razpadla, zbrana kamniška vrsta pa je neusmiljeno grizla točko za točko. V tretjem nizu je tako igralo samo še eno moštvo, Sobočani so povsem odpovedali, skozi granitni blok Calcita ni šlo in srednji bloker Žan Novljan je z uspešnim napadom zaključil tretji niz in tekmo za maksimalno zmago gostov.

Miha Štamcar

Oglasno sporočilo