Slovenska cheerleading reprezentanca uspešna na svetovnem prvenstvu v ZDA

0
3739

V Walt Disney World Resortu na Floridi, je 21. ter 22. aprila 2016 potekalo ICU člansko svetovno prvenstvo v cheerleadingu in cheer plesu. Slovenijo je zastopalo 24 reprezentantk iz različnih društev, med njimi so bile tudi štiri članice ŠD Sovice. V ženski cheerleading ekipi sta bili to Laura Tönig in Nina Jankovič, v kategoriji hip hop cheer plesnih parov pa Karmen Gerič in Neža Pirnat.

Slovenska reprezentanca se je na pot čez Atlantik odpravila v veselem vzdušju. Še prav posebej razburljivo je bilo za tiste, ki so se na svetovno prvenstvo odpravili prvič. V ekipi je bilo tudi nekaj izkušenih tekmovalk, med njimi sestri Liza in Špela Urbančič iz ŠŠD Log-Dragomer, ki sta nastopili že v četrtek, kot prvi predstavnici Slovenije. V kategoriji freestyle cheer plesnih parov sta branili naslov svetovnih prvakinj, na koncu pa zasedli odlično 4. mesto in le za pol točke zgrešili bronasto odličje.

V petek sta bila na vrsti še dva slovenska nastopa. V dopoldanskem delu sta v kategoriji hip hop cheer plesnih parov tekmovali Karmen Gerič in Neža Pirnat in zasedli 13. mesto. Svojo točko sta sicer odlično izvedli, vendar pa je bilo težko pričakovati višjo uvrstitev, saj so bili predvsem moški in mešani pari razred zase.

V popoldanskem delu tekmovanja je pred nabito polno dvorano nastopila še ženska cheerleading ekipa, ki ji je uspel odličen nastop in zasluženo so osvojile 4. mesto.

Američani so poskrbeli za odlično organizacijo prvenstva, ki smo ga lahko doma v živo spremljali na internetu.

Dekleta si zaslužijo pohvale in čestitke za osvojene rezultate. Nagrajene pa so bile tudi z izjemnim doživetjem pravljičnega kraljestva Disneyland.

Tekst: Vesna Gerič 

Karmen in Neža

Karmen in Neža

Oglasno sporočilo