Domžalčani osmič v evropskih pokalih

0
2213
Nogometaši Domžal so, tako kot v minuli sezoni, tudi v tekočem tekmovalnem letu tekmo pred koncem uresničili zastavljeni cilj. Kljub porazu proti Celju, so si, zaradi zmage Luke Koper v Novi Gorici, zagotovili končno tretje mesto in s tem uvrstitev v kvalifikacije za evropsko ligo. Nogometni klub Domžale je na evropski nogometni zemljevid Domžale zarisal drugič zapored, tretjič v zadnjih štirih letih in osmič v zgodovini.
Zeni Husmani
Potrditev tretjega mesta je nekoliko skazil visok domači poraz proti Celju. Na popolnoma razmočenem igrišču v Športnem parku Domžale so gostje slavili s 3:0 in si dokončno zagotovili obstanek v prvoligaški druščini: ”Poraz je pokvaril veselje, ki bi ga morali čutiti ob zagotovitvi kvalifikacij za evropsko ligo. Potrebovali bomo nekaj dni, da se bomo zavedali, da smo znova naredili nekaj velikega. Dejstvo je, da bi radi na drugačen način zaključili sezono,” po najvišjem domačem porazu v sezoni slabe volje ni skrival trener Luka Elsner in dodal: ”V tem trenutku ne čutimo prav veliko veselja, bo pa prišlo za nami. Povsem jasno pa je, da v takšnih pogojih tekma ne bi smela biti odigrana. To ni bilo niti približno podobno nogometu in žal mi je, da moramo igrati v takšnih pogojih. Kljub vsemu si ne bi smeli privoščiti treh prejetih golov. Bilo je zelo malo priložnosti, zato bi morali biti le kanček bolj pozorni. Še enkrat poudarjam, gledamo širšo sliko in ne le današnjo tekmo.”

Domžalčani so po odličnem jesenskem delu sezone, spomladi pokazali veliko manj. V prvem delu so povprečno osvojili 1,73 točke na tekmo, v drugem pa le 1,23: ”Sezona je bila izredno zahtevna za vse, tako za igralce, trenerje kot tudi ljudi v klubu. Potrebno se bo usesti in temeljito pregledati dogajanje v drugem delu sezone,” se padca po zimskem odmoru zaveda 33-letni strateg, ki celotno sezono ocenjuje za uspešno: ”V našem poklicu štejejo le izidi in izpolnili smo vse cilje, ki smo si jih zadali. Osvojili smo tretje mesto, se uvrstili v Evropo in hkrati uspešno razvili nekaj igralcev, ki smo jih pripeljali do slovenske reprezentance in jih tudi prodali. Uveljavili smo nekaj mladih igralcev, med katerimi je v ospredju Jan Repas. Imamo veliko razlogov za veselje. Kot trener pa si seveda želim, da gremo naprej tudi z razvojem igre, kar nam je v prvem delu sezone uspelo. Žal tega nismo bili sposobni nadaljevati spomladi. Razlogov je več in o njih se bomo pogovarjali po sezoni.”

Luka Elsner
Pred zasluženim dopustom, ki bo trajal le do 8. junija, rumene čaka še gostovanje v Krškem. Medtem ko so dvakratni prvaki s tekmovalnega vidika že končali sezono, novinci v najmočnejši slovenski ligi za zanesljiv obstanek potrebujejo še točko: ”Iskreno povedano, ne poznam pravega športnika, ki, ne glede na vložek, nima želje po zmagi. Spoštujem le športnike, ki si želijo v vsakem trenutku zmagati. Od svojih igralcev bi rad videl, da so pripravljeni za zmago v Krškem pustiti kri na igrišču. Pričakujem takšen pristop naše ekipe. Potrebno se je zavedati, da nobena tekma ni brez tekmovalnega naboja, tudi prijateljska ne. V Krško gremo z ambicijo, da sezono končamo z zmago,” je zaključil domžalski strateg, ki bo imel za poletne priprave na voljo le 22 dni, saj bo prva tekma prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo na sporedu že 30. junija.

Tekst in foto: Grega Krmavnar
Video: Sedo Rošić

Oglasno sporočilo