Radomljani najboljši v drugi ligi!

0
2484

Predzadnji krog v drugoligaški konkurenci je postregel s tekmo Triglav – Kalcer Radomlje, ki bi že lahko dala odgovor, kdo bo prvak druge lige. Kranjčani so v sezoni Radomljane dvakrat premagali z 2-0, tokrat pa sta Cerar in Stoiljković prinesla rumenim zmago in potrdila naslov prvaka ter vrnitev med elito.

Deževno vreme je otežilo delo nogometašem, spolzka površina in ponekod stoječa voda sta praktično onemogočali igro po tleh. V prvem delu igre tako gledalci praktično niso videli priložnosti za zadetek, iz edine prave pa so Radomljani uspeli zadeti. V 33. minuti sta si dvojno podajo na vrhu kazenskega prostora izmenjala Šipek in Cerar, slednji pa je nato prišel do strela in rutinirano premagal vratarja Džafića.

V drugem delu so se domači nekoliko bolj odprli, kar je igralcem Kalcer Radomelj odprlo več prostora za protinapade. V enem od takih protinapadov je Jakovljević preigral dva branilcaTriglava in prišel v kazenski prostor, a ni prišel do čistega strela, tako da je vratar domačih žogo ujel. V 54. minuti je s prostega strela s 17 metrov poskušal še Stoiljković, a je bil Džafić tudi tokrat na mestu. Kranjčani so prišli do lepe priložnosti po dobri uri igre, ko je Poplatnik z močnim strelom pod prečko ogrel dlani Ivačiča. Radomeljski vratar je močan strel odbil v kot. Kmalu za tem je srečo poskusil tudi robnik, ki je z leve strani ustrelil proti daljši vratnici, a je zgrešil cilj. Isti igralec je bil v 71. minuti z glavo prav tako nenatančen.

Končni udarec Triglavu je v 75. minuti zadal Stoiljković, ki je zadel po protinapadu po desni strani z natančnim strelom proti oddaljeni vratnici v malo mrežo. po zadnjem sodnikovem žvižgu se je slavje igralcev in navijačev Kalcer Radomelj lahko začelo, saj so fantje izpolnili vse cilje, ki so si jih letos zadali. Prvo mesto v II. SNL pomeni tudi vrnitev v elito slovenskega nogometa, kjer bodo Radomljani zaigrali drugič v zgodovini.

26. krog II. SNL
Triglav Kranj – Kalcer Radomlje 0-2 (0-1)
Gledalcev
: 300
Strelca: Cerar 33., Stoiljković 75.
Opominjani: Guberac, Krcić, Bojić, Gvardjančič, Džafić.; Kovjenić, Stoiljković.
Sodniki: Marko Lacković (glavni sodnik), Uroš Benc, Bojan Šinkovec (pomočnika).
Delegat: Vladimir Vavpetič.

Triglav Kranj: Džafić, Guberac (Žurga 60.), Poplatnik, Krcić, Robnik, Mlakar, Jugovar (Bukara 46.), Šmit, Stokuča (Šturm 34.), Gvardjančič, Bojić. Na klopi: Povirk, Smajić, Poljanec, Borenović.Trener: Siniša Brkić.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Kumer, Kosec, Jazbec, Lidjan, Barukčič (K), Kovjenić, Cerar (Gajić 82.), Šipek, Jakovljević (Osmanaj 75.), Stoiljković (Zukić 89.). Na klopi: Andrić, Zupanc, Hlede, Avbelj.Trener: Dejan Djuranović.

A.S.

Lestvica:

1. Kalcer Radomlje 25 tekem – 49 točk
2. Aluminij 25 – 44
3. Triglav Kranj 25 – 43
4. Drava Ptuj 25 – 43
5. Roltek Dob 25 – 32
6. Farmtech Veržej 25 – 32
7. Zarica Kranj 25 – 28
8. TKK Tolmin 25 – 25
9. Ankaran 25 – 25
10. Šenčur 25 – 19

Fotografija: siol.net/sportal

Oglasno sporočilo