Kronika na območju Policijske postaje Kamnik (16.5. – 22.5.2016)

0
3068

16.05.2016
TATVINA KOLESA
Pred osnovno šolo Frana Albrehta je neznani storilec odtujil gorsko kolo znamke Nakamura modro – rumene barve in s tem lastnika oškodoval za 300 eurov. Policisti zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA NA GMAJNICI
V Gmajnici pri Komendi je prišlo do prometne nesreče, kjer je voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčila v stanovanjsko hišo. Do poškodb pri prometni nesreči ni prišlo, nastala pa je manjša materialna škoda. Voznici bo izdana globa.

17.05.2016
SPOR PRI PREVZEMU ZARUBLJENEGA VOZILA
Policisti PP Kamnik so bili poslani k stanovanjski hiši izven Kamnika, kjer je prišlo do spora in prerivanja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta rubežnika s pooblastilom lizing hiše prišla do naslova z namenom prevzema vozila, lastnik vozila pa se je z njima sprl, pri čemer pa je prišlo še do prerivanja. Zoper kršitelja bo izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA V MEKINJAH
V Mekinjah je prišlo do prometne nesreče, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo, katerega je pred njim pravilno vozila voznica. Voznica je v prometni nesreči zadobila telesne poškodbe in ji je bila nudena zdravniška pomoč, nastala pa je tudi materialna škoda za približno 2.500 €. Povzročitelju je bila izdana globa.

18.05.2016
PROMETNA NESREČA V ŠMARCI
V Šmarci je prišlo do prometne nesreče. Na kraju so policisti ugotovili, da je kolesarka peljala po pločniku, pri tem pa trčila v stoječe vozilo, s katerim se voznica skušala vključiti v promet. Kolesarka je pri tem zadobila lažje telesne poškodbe in je sama iskala zdravniško pomoč, prav tako pa je v prometni nesreči nastala manjša materialna škoda. Kolesarki je bila izdana globa.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Kamnik so pri kontroli prometa vozniku osebnega avtomobila našli dva zvitka s posušeno rjavo zeleno rastlino, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo marihuano. Zvitka sta bila vozniku zasežena, posušena snov pa bo poslana na analizo, nakar zoper voznika sledi ustrezen ukrep.

19.05.2016
VINJENI VOZNIK
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem so posumili, da vozi pod vplivom alkohola. Z voznikom je bil opravljen alkotest, ki je pokazal, da je voznik vozil preko dovoljene meje alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika bodo policisti na Okrajno sodišče podali obdolžilni predlog.

20.05.2016
SPOR MED SOSEDOMA ZARADI ČIŠČENJA VOZILA
Policisti so bili poslani v stanovanjski blok, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in miru. Ugotovljeno, da sta se soseda sprla zaradi čiščenja hodnika, pri čimer je bil en izmed sosedov še posebej žaljiv in zoper njega sledi globa.

21.05.2016
TATVINA DENARNICE
Policisti so obravnavali tatvino denarnice v stanovanjskem bloku v Kamniku. Na kraju je bilo ugotovoljeno, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost lastnika in mu iz kletnih prostorov odtujil denarnico s vsebino. S tem je lastnika denarnice oškodoval za približno 200 eurov. Policisti bodo podali kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA NA KRANJSKEM RAKU
Policisti so bili poslani na Kranjski rak, kjer je prišlo do prometne nesreče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je voznik štirikolesnika zaradi neprilagojene hitrosti prevrnil z vozilom in se težje poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan na UBKC. Policisti v zvezi prometne nesreče nadaljnje zbirajo obvestila in ustrezno ukrepajo.

22.05.2016
PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO KOLESARJA
Na Šutni v Kamniku je prišlo do prometne nesreče, kjer je kolesar zapeljal na robnik in pri tem padel po vozišču. Pri tem se je lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan na preventivni pregled v ZD Kamnik. Na kolesu je pri prometni nesreči nastala manjša materialna škoda.

Oglasno sporočilo