Dekleta U15 in U17 ŽNK Radomlje v boju za naslov državnih prvakinj

0
3196
V prvem junijskem koncu tedna se bosta selekciji U17 in U15 našega ženskega nogometnega kluba še zadnjič v tej sezoni podali na nogometno zelenico. Za nameček pa se bosta obe ekipi tudi borili za naslov državnih prvakinj. Ekipa U17 se bo v soboto ob 17.00 pomerila s koroškim Fužinarjem, dekleta ekipe U15 pa bodo v nedeljo ob 16.00 odigrale zaključni turnir za naslov državnih prvakinj.

V soboto se bodo najprej v boj za naslov državnih prvakinj podale dekleta ekipe U17. V zadnji krog bodo šle kot vodilna ekipa, pomerile pa se bodo z drugouvrščenim Fužinarjem. Radomljanke imajo točko prednosti pred sobotnimi tekmicami, v boju za prvaka pa je tudi ekipa Teleing Pomurje Beltinci, ki ima še točko manj od Fužinarja. Radomljanke so na prvi tekmi s Korošicami igrale v 11. krogu lige deklet do 17 let, na koncu tekme pa je rezultat kazal 2-2. Špela Močilnik je v prvem polčasu domačinke popeljala v vodstvo,v drugem delu igre pa sta Tjaša Kumer in Ana Černelič zadeli za rumene. Igralke Fužinarja so izenačile v sodnikovem dodatku tekme, ko je zadela Maruša Česnik.

Tokrat bodo v vlogi gostiteljic Radomljanke, ki so na domačem igrišču v letošnji sezoni zbrale maksimalno število točk. V devetih tekmah so nasprotnicam zabile 61 zadetkov, prejele pa so jih le pet. Na drugi strani pa so igralke Fužinarja najboljša ekipa v gosteh. V devetih letošnjih tekmah so osemkrat zmagale, igrišče pa so le enkrat zapustile sklonjenjenih glav, ob gol razliki 30-4. Nobena od igralk nima prepovedi nastopanja, prav tako pa ni težav zaradi poškodb. Tekmo, ki se v radomeljskem Športnem parku začne ob 17. uri, bo sodil glavni delilec pravice Rok Sojer, pomagala pa mu bosta Luka Macedoni in Janko Bukovec.

Nedelja pa bo prinesla nov boj za naslov prvaka, ko se bodo ekipe U15 osmih ženskih nogometnih klubov pomerile za naslov prvakinj v svoji konkurenci. Tekme se pričnejo ob 16. uri, najprej pa nas čakata tekmi za razigravanje od petega do osmega mesta Fužinar – Velesovo in Teleing Pomurje – Jevnica. Ob 16.35 se začneta polfinalna obračuna MSM Ptuj – Krim MDC Group in Maribor – Radomlje. Tekmi za tretje in prvo mesto pa bosta na sporedu ob 17.10, pred tem pa bosta še tekmi za sedmo in peto mesto.

Na zahodnem delu sta bili najboljši ekipi Radomelj in Krima, na lestvici pa sta ju ločili le dve točki. Radomljanke so v osemnajstih tekmah zbrale 44 točk, Krimovke pa 42. Na vzhodnem delu pa so Ptujčanke tekmicam oddale le točko in z 58 osvojenimi točkami prepričljivo slavile v ligaškem delu tekmovanja. Za drugo mesto pa so boj bile ekipe Maribora, Fužinarja in Teleing Pomurja. Mariborčanke so s 36 točkami osvojile drugo mesto, Fužinar je zbral tri točke manj, Beltinčanke pa štiri manj.

Oglasno sporočilo