Plavalci Plavalnega kluba Calcit Kamnik s tekme v avstrijskem Wolfsbergu s 47 medaljami

0
3101

V soboto 4.6.2016, so se plavalci Plavalnega kluba Calcit Kamnik udeležili 4. mednarodnega Walter Mörtl memoriala v avstrijskem Wolfsbergu. Mitinga se je udeležilo 388 plavalcev iz 12. avstrijskih klubov, 6. Slovenskih in enega nemškega kluba. Našo ekipo je zastopalo 26 plavalcev (16 plavalk in 10 plavalcev) 1. in 2. selekcije, pod vodstvom trenerjev Emila Tahirovića in Gaje Lorenci.

Kamniški plavalci so znova potrdili dobro strokovno delo v klubu, saj so se z osvojenimi 47 medaljami (22 zlatih, 11 srebrnih in 14 bronastih) med 19. nastopajočimi klubi zavihteli na tretje mesto po številu osvojenih medalj. Boljši sta bili le ekipi avstrijskega plavalnega kluba Volksbank Spittal in Plavalni klub Fužinar Ravne.

Posebnost mitinga je bilo t.i. »Avstralsko finale«, kamor se je uvrstilo:

  • 8 najhitrejših plavalcev v disciplini 200m prosto v letniku 2001 in starejši pri fantih ter letniku 2003 in starejše pri dekletih – med njimi tudi naša plavalka Živa Dobrovoljc ter
  • 8 najhitrejših plavalcev v disciplini 100m prosto v letniku 2004 – 2007 pri dekletih in letniku 2002 – 2007 pri fantih. Med njimi sta bila tudi naša plavalca Eva Bende in Jernej Prebil.

Zmagovalec Avstralskega finala je postal plavalec, ki je v štirih posameznih štartih na 50 m prosto, pri katerih sta bila izločena po dva najpočasnejša plavalca, osvojil najboljši čas.

Zato smo še posebej ponosni, da sta zmagovalca Avstralskega finala med mlajšimi postala Eva Bende in Jernej Prebil. Živa Dobrovoljc pa je v Avstralskem finalu pokazala izjemno borbenost, saj je kljub bolečinam zaradi krča v absolutni kategoriji zasedla 2. mesto.

 Za vrhunec in veselje med našimi plavalci sta ob koncu mitinga poskrbeli še dve ekipi štafet pri dekletih, ki sta uspešen plavalni dan okronali z zlatom in bronom v štafeti na 4 x 100m prosto. V mlajši kategoriji si je stopničke za 1. mesto zasluženo priborila ekipa deklet v postavi: Eva Bende, Maša Varga, Žana Peterlin in Marja Maček Sitar. V absolutni kategoriji so se z osvojenim 3. mestom izkazala dekleta Živa Dobrovoljc, Lucija Pintar, Maja Helena Končar in Maja Berlisk. Ob tem gre posebna pohvala Evi Bende in Živi Dobrovoljc, ki sta kljub veliki utrujenosti  odlično opravili svojo nalogo. Žal pa se je utrujenost poznala v nastopu fantovske štafete v postavi Jernej Prebil , Žiga Škrjanc, Jan Uršič in Anže Pirnat, ki so se morali zadovoljiti s 4. mestom.

Rezultati na povezavi: REZULTATI.

Besedilo: Helena Končar
Foto: Emil Tahirović

Jaka_Varga_3mesto

Jaka Varga,3. mesto

Jan_Uršič_2mesto

Jan Uršič, 2. mesto

Jernej_Prebil_1mesto

Jernej Prebil, 1. mesto

Jernej_Prebil_Eva_Bende_zmagovalca_avstralsko_finale

Jernej Prebil, Eva Bende, zmagovalca avstralsko finale

Wolfsberg_rezultat Živa_Dobrovoljc_1mesto

Živa Dobrovoljc, 1. mesto

Oglasno sporočilo