Galerija na prostem »Sprehod ob Pšati« odlično uspela

0
3466

V soboto 18.6.2016 smo neumorni člani Likovnega društva Mengeš pripravili spomladansko galerijo na prostem »Sprehod ob Pšati«. V čudovitem spomladanskem vremenu in pravem, skoraj poletnem soncu so lipe v Staretovem drevoredu nudile senco devetnajstim likovnikom in njihovim slikam.
Letos društvo praznuje 20.obletnico delovanja, zato smo se še posebej potrudili. Poleg članov društva, smo gostili kar devet gostov iz sosednjih občin Trzina, Cerkelj, Radomelj, Ljubljane…
Razstavljenih je bilo skupaj kar 143 slik ter 5 kipov, poleg številnih stojal s temi slikami pa smo na breg Pšate razstavili še tri skupinske mandale. Vsaka od njih je sestavljena iz 25 platen različnih avtorjev – članov društva in so večje od dveh metrov. Prva skupinska slika je poustvarjena po ilustraciji Ančke Gošnik Godec »Babica pripoveduje«, druga je poustvarjena po slikarju iz 16. stoletja Pietru Brueglu »Na tržnici«, tretja najnovejša »Mengeška mandala« pa se je le preselila iz preddverja kulturnega doma Mengeš na breg Pšate. Je avtorsko delo članov društva z mengeškimi posebnostmi , ki jih je na vogalih upodobila Binca Lomšek.
Preko dneva smo imeli veliko obiskovalcev. Predsednik Turističnega društva Dobeno Martin Einsidler in njegova žena se nista mogla nagledati razstavljenih umetnin. Med zgodnimi je bil tudi naš župan gospod Franc Jerič, ki nas je pohvalil takole: »Vreme je tako, kot ste si ga zaslužile«… To je priznanje za vse člane društva, da v Mengšu opazijo naše delo in napredek, ter da ga znajo ceniti. Za uspešno delo v društvu je zaslužen naš mentor likovni pedagog, slikar in fotograf Lojze Kalinšek, kateremu se lepo zahvaljujemo.
Hvala vsem za spodbudne besede in pohvaleob tej lepi prireditvi, to nam daje elan, še naprej se bomo trudili.

Fotografije in besedilo: Jakobina Šmon

lkd_menges_18_6_2016 (2) lkd_menges_18_6_2016 (3) lkd_menges_18_6_2016 (4) lkd_menges_18_6_2016 (5)

lkd_menges_18_6_2016 (6)

Oglasno sporočilo