Še malo in prišle bodo šolske počitnice

0
2215

Vsako slovo je težko in tudi tokrat je tako,  čeravno samo za malce več kot dva meseca. Prihaja počasi a vztrajno konec šolskega leta in to  dokazujejo zaključki letošnjih šolskih let glasbene, plesne, ritmične in še veliko drugih dejavnosti.
Učenci Glasbene šole Domžale oddelka violin pri profesorju Myhajlu Madanu v Mengšu so tako opravili še svoj zadnji razredni nastop, ki  je odločil, ali bodo stopili v naslednjem šolskem letu stopničko višje. Ob pomoči Miha Nagodeta, ki  je violiniste spremljal na klavirju, so tako svoje celoletno učenje  predstavili Ajda Kokalj,  Ema Juteršek, Lucija Pančur, Patricija Sicherl, Filip Škrlep, Loti Cerar, Lara Ocepek, Neža Vencelj In Brina Udovič. Zaigrali so nam dela Mozarta, Baklanova, Purcellija, Čajkovskega, Šoštakoviča, Bacha in Gregorca.
Vsi, ki smo se zbrali v učilnici glasbene šole  smo uživali ob poslušanju in, če kaj ni šlo po sreči, napake so možne ni kaj, a se je vse lepo postavilo v vrsto, potem, ko je na klavirju zazvenel ponovno pravi ton. Tudi profesor je bil zelo zadovoljen z svojimi učenci, saj jim ni podajal samo znanja igranja na violino, ampak tudi ljubezni do glasbe, ki jo sprejemajo z odprtimi rokami in ušesi. Še eno srečanje z profesorjem čaka mlade violiniste, a tisto bo prijetno, saj bodo prejeli spričevala. Prejeti spričevalo o opravljenem šolskem letu v glasbeni šoli  ne pomeni pozabiti na violino, ampak spodbuda, da tudi med počitnicami vzamejo v roke violino in zaigrajo, kaj sebi in domačim v veselje. Po končanem nastopu violinistov smo rekli profesorjema adijo in se med potjo iz šole zazrli v zbirko priznanj o uspehu učencev Glasbene šole Domžale oddelka Mengeš. Na steni visi tudi priznanje za osvojeno srebrno plaketo, ki ga je prejel Miha Kralj v kategoriji kitara c. Osvojenih  92,60 točke se poleg Miha  veseli tudi  mentor Matej Banič in vsi, ki Miha poznamo. Sicer  za vse velja tista pesem, ki jo poje Tomaž Domicelj:……Saj po novem, saj po novem, saj po novem letu boljše bo, ampak malce spremenjena, saj v novem, saj v novem šolskem letu ……….. . kakor za koga.

djd 

 

Oglasno sporočilo