Kronika policijske postaje Kamnik (od 18.7. do 24.7.2016)

0
3473

18. 7. 2016
VLOM V PROSTORE AGROTRGOVINE V ŽEJAH
Policisti so bili obveščeni o vlomu v podjetju Raiffeisen v Žejah. Na kraju so ugotovili, da je neznanec na vzvod vlomil skozi vrata v prostore pisarn, kjer je vlomil v sef, blagajno in avtomat za kavo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PREVEČ POGLEDALA V KOZAREC
Policisti so bili poslani v Mekinje na Cankarjevo cesto, kjer je v stanovanju alkoholizirana občanka kršila javni red in mir s tem da domačim ni pustila spati. Ob prvem prihodu na kraj je kršiteljica ležala v postelji in ni hotela sodelovati v pogovoru. Kmalu za tem je ob drugem klicu na 113 bilo ugotovljeno, da je prišlo do ponovnega razgrajanja, verbalnega žaljenja in udarcev. Ker občanka ni pokazala volje, da bi prenehala razgrajati in s kršitvijo nadaljevala, so jo policisti odpeljali na pridržanje do iztreznitve ter ji za svoje nedostojne storitve izdali plačilni nalog.

19.7.2016
PROMETNA NESREČA IZVEN NASELJA MOTNIK
Izven naselja Motnik je prišlo do prometne nesreče prve kategorije – samoudeležba. Policista sta ugotovila, da je  udeleženec vozil vozilo iz smeri Vranskega proti Kamniku.
Ker udeleženec ni bil telesno poškodovan in je na vozilu nastala manjša materialna škoda, preizkus alkoholiziranosti pa je bil negativen, je bilo na kraju izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

20.07.2016
SPOR V LOKALU
V Kamniku je v enem izmed gostinskih lokalov prišlo do spora med zaposleno in občanom, ki je hudo kri znesel na napačen način in se fizično in verbalno znesel nad občanko. Po zbranih obvestilih bo kršitelju izdan plačilni nalog.

21.07.2016
DRZNA TAVINA V PODLOMU
V popoldanskem času sta iz stanovanjske hiše na Podlomu dve ženski stari okoli 30 let, ena svetlejših las oblečena v rdeče oblačilo, druga črnih las oblečena v modro oblačilo. Obe sta želeli vstopiti v hišo kar jima oškodovanka ni dovolila. V tem času pa je neznana tretja oseba izkoristila in vstopila skozi odklenjeno garažo v dnevno sobo in z mize odtujila denarnico z dokumenti in večjo količino denarja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

22. 7. 2016
DELOVNI STROJ STISNIL ROKO
Policisti so v podjetju na Korenovi cesti obravnavali delovno nesrečo. Ugotovljeno je bilo , da je zaposlenemu med opravljanem del, delovni stroj stisnil roko, pri čemer je utrpel telesne poškodbe. Ker je tuja krivda izključena, sledi poročilo na tožilstvo.

ZASEG POSUŠENE SNOVI
V naselju Šmarca so policisti opravili postopek z osebo, ki je imela pri sebi posušeno snov rastlinskega izvora. Tudi ta snov je bila poslana v analizo in v kolikor se z analizo ugotovi, da gre za prepovedano drogo bo z odločbo izrečena sankcija za prekršek.

23. 7. 2016
NA POTI NA KAMNIŠKO SEDLO JO JE UGRIZNIL PES
Na policijo se je zglasila planinka in povedala, da jo je na poti na Kamniško sedlo ugriznil večji pes mešanec. Ker pes ni bil primerno zavarovan, bo lastniku izrečena globa.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK V VRHPOLJAH
V naselju Vrhpolje so policisti zaradi kršitev cestno prometnih predpisov preverili voznika, ki je v postopku kazal očitne znake alkoholiziranosti. Preizkus z alkotestom je pokazal vrednost 0,92 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Podan bo predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

24.07.2016
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC V KAMNIŠKI BISTRICI
Na parkirišču pod gondolo v Kamniški Bistrici je neznanec v času med 22.7.2016 in 24.7.2016 s parkiranega vozila odtujil obe registrski tablici.

VLOM V BENCINSKI SERVIS OMV POTOK PRI KOMENDI
Policisti so bili poslani na bencinski servis OMV Potok pri Komendi, kjer se je sprožila alarmna naprava. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovljeno, da so tri neznane, zamaskirane osebe na vzvod skozi vhodna vrata lokala vlomile v prostore bencinskega servisa in izza prodajnega pulta odtujile tobačne izdelke raznih znamk. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo