Takšni porazi so nesprejemljivi

0
3460
Nogometaši Domžal se na prvi reprezentančni odmor odpravljajo po drugem porazu v sezoni in tudi drugič je bil nasprotnik boljši s 3:1. Tokrat je bila to Gorica, ki se je s petim kompletom treh točk, vse je dosegla na domačem stadionu, zavihtela na vrh prvenstvene lestvice. Domžalčani po sedmih odigranih tekmah ostajajo pri enajstih točkah.
Luka Elsner
Tekma se je začela po željah domačinov, ki so že v šesti minuti izkoristili nepazljivost v obrambi gostov. Slednji je pobegnil Sandi Arčon in dosegel že svoj četrti gol v sezoni. Domžalčani so skozi celotno tekmo vodili igro, domačini pa so le čakali na protinapade. V prvem polčasu so rumeni prišli do nekaj nevarnih zaključnih strelov, a je ostalo pri minimalnem vodstvu Gorice. V drugem delu igre so gostje še bolj pritisnili in v 61. minuti je Elvis Bratanović, s svojim prvim golom v domžalskem dresu, izid poravnal na 1:1: ”Ko smo imeli žogo v posesti smo igrali dobro, vendar nismo bili klasično učinkoviti v zaključkih akcij. Gorica je v prvem polčasu le enkrat prišla na našo polovico in iz te akcije tudi dosegla gol. Pri redkih žogah, ki so jih tekmeci dejansko spravili na našo stran, smo bili izjemno nedisciplinirani,” je po tekmi dejal trener Luka Elsner. Njegovi varovanci so po izenačenju krenili po vse tri točke, a so v 74. minuti znova naredili usodno napako. Jure Balkovec je žogo nesrečno izbil proti svojim vratom. Pred njegovima soigralcema je do nje prišel Arčon, ki je še drugič na tekmi premagal nemočnega vratarja Adnana Golubovića. Končni izid je z natančnim strelom v 84. minuti postavil Rifet Kapić.

”Če bomo še naprej igrali napadalno, potem se ne sme dogajati, da nas nasprotnik po vsaki globinski žogi in ob vsakem dvoboju v obrambi kaznuje. Če se nam bo to dogajalo še naprej, bomo morali spremeniti sistem v bolj obrambnega in se prilagoditi. Prizadevanja v trenutnem sistemu so nam v drugem polčasu prinesla tako igro kot tudi gol, ki bi nam moral dati energijo, da obrnemo rezultat. Na koncu pa smo dali sami sebi drugi gol. Lahko sprejmem poraz proti Olimpiji, ko je bil nasprotnik dejansko boljši in si je pripravil priložnosti. Danes pa poraza ne morem sprejeti, ker smo z obema rokama podarili točke tekmecu. Takšne stvari s strani mojih igralcev niso sprejemljive,” ni skrival jeze 34-letni strateg, ki so ga najbolj razjezile luknje v obrambi: ”Videti je, kot da ne vemo, kaj delamo. Ni discipline v naši igri. Smo kolektiv. Napad izpolnjuje svoje zahteve, saj vsako tekmo doseže gol. Ne smemo pa si privoščiti, da vsako tekmo prejmemo tri gole in to, še enkrat ponavljam, iz situacij, ki niso nevarne. Za takšne stvari v naši igri ni prostora. Po tekmi sem fantom rekel, da lahko prenehamo igrati tako napadalno in se postavimo nazaj, tako kot večina ekip v prvi ligi. To pa hkrati pomeni, da se bo njihov razvoj upočasnil in atraktivnost za tuje klube bistveno zmanjšala. Če bo potrebno, bomo to zagotovo naredili.”

Lucas Mario Horvat
Dva zaporedna poraza sta dodobra pokvarila zelo dober začetek letošnje sezone: ”Naslednja dva tedna se bomo mučili v vzdušju, ki ga prinašata dva zaporedna poraza in padec na lestvici. Meni je to izjemno mučno in bi imel najraje že jutri novo tekmo. Kot kaže smo bili še vedno v evropski pravljici, ki se je nadaljevala v prvenstvu, saj smo bili prvi na lestvici. Že takrat sem dejal, da se lahko situacija v dveh tednih popolnoma obrne in bomo spet povprečni in nezanimivi za vse, ki spremljajo našo ligo. Danes smo v tej situaciji in to zaradi tega, ker smo se videli previsoko. Kljub temu verjamem v to skupino in naše delo. Z malce več discipline bi tekmo danes zmagali Takšni porazi so nesprejemljivi,” ni iskal opravičil Elsner, ki bo kljub porazu dobil nove odgovore: ”Takšni porazi so kot nalašč za učenje in selekcioniranje ekipe. Takšne tekme pokažejo, kateri igralec lahko igra na tej ravni in kateri ne. To ni pravljica. Potrebujemo učinkovite igralce, ki bodo na svojih položajih dali tisto, kar od njih pričakujemo in to je kvalitetno igro, s katero lahko naredimo rezultat. Tisti, ki tega ne bodo dali, bodo morali sprejeti posledice. To ni grožnja, ampak opozorilo, da tukaj nismo zato, da se imamo ‘fajn’, potem pa kar bo, bo. Tukaj smo zato, da naredimo nekaj za klub in ne morem se sprijazniti s tem, da takšne tekme izpuščamo na tako lahek način. Čaka nas zahteven teden. Vzdušje bo slabše in to je posledica porazov. Če ti je po porazu udobno in je vse v redu, potem nimaš kaj delati na tej ravni,” je zaključil domžalski strateg.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto Lado / ND Gorica

Oglasno sporočilo