“Brez starca ni udarca”

0
1960

Klub borilnih veščin Domžale

Pred šolo 31.08. je Klub borilnih veščin Domžale organiziral trening za starejšo skupino. Akcija se je imenovala “Brez starca ni udarca”.

Tako se je na treningu zbrala kar velika, 37 članska druščina bivših tekmovalcev Kluba borilnih veščin Domžale, ki so sedaj že večinoma tudi mamice in očetje. Snidenje je bilo kar ganljivo, večina pa se jih je podala tudi na parket telovadnice ter pridno vadila. Začelo se je z ogrevanjem, nato pa so sledili tudi boji v parih. “Pri vseh športih, ne samo pri boksu, je zelo dobrodošlo, če se vadb borilnih veščin udeležujejo tudi starejši ljudje obeh spolov, saj s tem ohranjajo gibalnost tudi v bolj pozni jeseni življenja”.

Če pogledate po vzhodnem delu sveta, kot so Kitajska in Japonska, vidite veliko starejših ljudi, ki v skupinah vadijo po površinah mestnega parka in s tem ohranjajo vitalnost ter gibalnost svojega telesa. Zato bi bili v Klubu borilnih veščin Domžale veseli, če bi se priključili v zdrav slog življenja in gibanja tudi starejši. Povpraševanja je kar nekaj, na ogled treninga se jih kar nekaj oglasi, za nadaljnjo delo s programom za starejše, pa jim običajno zmanjka poguma. Res bi bil lepo, če bi se ustvarila ena vesela druščina, ki bi se dobivala ob večerih, se razgibala, kaj pokramljala in se imela lepo.

Klub borilnih veščin Domžale vabi tudi mlajše nove članice in člane, da postanejo del velike skupine, predane športu, gibanju in druženju.

M.B.

Foto: Rok Majhenič

Info: facebook Klub borilnih veščin Domžale

Oglasno sporočilo