Društveno srečanje ob 70. letnici šaha na Domžalskem

0
3013

Šah na voljo tudi mimoidočim

Ob 70. letnici šaha na Domžalskem je Šahovsko društvo Domžale priredilo društveno srečanje v Sahara baru na Viru. Srečanje se je udeležilo več deset članov društva, pa tudi starši najmlajših članov.

Med udeleženci sta bila tudi mednarodni mojster Mladen Milenkovič, ki je prav za to priložnost prišel iz Paračina v Srbiji, pa tudi turški mednarodni mojster Burak Firat, ki je tik pred tem, da bo osvojil velemojstrski naslov, in bo verjetno igral za domžalske vrste. Na srečanju je bil v okolici prizorišča tudi vrtni šah, pa šahovske garniture, tako da so se lahko tudi mimoidoči poskusili v poznavanju šaha.

Predsednik ŠD Domžale Boštjan Grošelj je v krajšem nagovoru dejal, da bo društvo ob 70. letnici šaha na Domžalskem pripravilo v dveh vikendih tudi gostovanje prve članske lige – zahod. Napovedal je tudi decembrski tradicionalni Miklavžev turnir, pa simultanko, ki jo je ob okrogli obletnici obljubil najboljši slovenski šahist, Domžalčan Luka Lenič. Društvo predvideva tudi šahovsko šolo za začetnike, ob tem, da že poteka več oblik šahovskih šol, pa tudi poletni tabor za nadobudne šahiste.

Ob prijetnem druženju so odigrali tudi šahovski turnir, na katerem so igrali starejši in najmlajši člani društva, najbolje pa sta se odrezala Bojan Osolin in Špela Orehek, ki sta iz petih kol zbrala štiri točke. Ob okrogli obletnici šaha na Domžalskem so člani društva prav za to priložnost dobili nove majice društva. Na društvenem srečanju je seveda največ pogovorov potekalo – o čem drugem kot prav o šahu.

Besedilo: Jože Skok; foto: Jože Skok

sah_skok_joze (3) sah_skok_joze (2)

Oglasno sporočilo