Luka Tavčar veliki zmagovalec TransDinare

0
2613

Luka Tavčar je veliki zmagovalec tridnevne dirke za gorske kolesarje TransDinara. Član kamniškega Calcit Bike Teama je najzahtevnejšo preizkušnjo v regiji končal s tremi etapnimi prvimi mesti in suvereno skupno zmago.

Prva etapa na Kamešnici je bila dolga 82 km in z 2600 m vzpona, druga in tretja sta bili na Dinari, najprej v dolžini 74 km in z 2650 m vzpona, za konec pa še v dolžini 50 km z 900 m vzpona.

Luka je vsako etapo povzel v nekaj stavkih.

1. dan:
“Današnjo prvo etapo sem začel na najslabši možni način, saj sem na prvem kamnitem vzponu (!) že staknil delni defekt. Izgubil sem dobro polovico pritiska v zadnji gumi, zaradi česar je bil sledeči spust nadvse prijeten. Na vzponu sem se odcepil od vodilne grupe, uporabil CO2 bombico in nadaljeval v svojem tempu vse do cilja (3:52:56). Na koncu je bilo to dovolj za 18 minutno prednost pred belgijsko-madžarsko dvojico, med posamezniki pa imam do Nemca Schütza 20 minut naskoka. Do druge, kraljevske etape me čaka še menjava plašča in zaslužen počitek.”

2. dan:
“Druga etapa je bila še zahtevnejša kot prva, čeprav se je na koncu izkazalo, da je krajša tako po razdalji kot premaganih višinskih metrih. Večinoma je potekala po zahtevnem terenu na Dinari, spusti pa te utrudijo vsaj toliko kot vzponi. Vse skupaj je poplačano s fantastičnimi razgledi in pristnim občutkom divjine, ki te obdaja. Tehnično gledano ta etapa ni bila popolna. Na enem izmed prvih spustov mi je počil okvir kolesa pri dropoutu, zaradi česar mi je pri močnejšem pritisku na pedala zadnje kolo drgnilo ob okvir kolesa. Na srečo se do cilja situacija ni toliko poslabšala, da kolo ne bi bilo več vozno.”

3. dan:
“Za tretjo etapo sem si od uradnega serviserja dirke sposodil edino kolo, ki so ga še imeli na voljo. Polnovzmeteno kolo mi je bilo sicer premajhno, zato pa sem toliko bolj užival na neravninah in spustih v sicer tehnično manj zahtevni etapi. Polnovzmeteno kolo je za maratone tega tipa daleč najboljša izbira, sploh, če omogoča tudi hitro vzpenjanje. V tej etapi sem kolesaril skupaj z dvojico Cleppe-Blaszo, s katero smo skupaj prišli na grajski cilj in se veselili skupne zmage, jaz v individualni in onadva v kategoriji parov.”

Avtor Fotografij je Roko Pavlinušić

PR Calcit Bike Team
160902 Trans Dinara (3)
Oglasno sporočilo