Dijakinje in dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik o varnosti v cestnem prometu

0
3033

Evropski teden mobilnosti se počasi zaključuje, a vendar je bil včeraj, v sredo, 21. septembra 2016, pomemben dan za dijakinje in dijake Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik. 

Mladi so namreč prisluhnili policistu Policijske postaje Kamnik Matjažu Birsi,direktorju Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik dr. Sašu Rebolju inpredstavniku AMZS d.d. Manuelu Pungertniku, ki so jim predavali in jih ozaveščali o varnosti v cestnem prometu. Ob tem so sodelavci omenjenih služb med drugim opozorili na neupoštevanje dejavnikov tveganja, s katerimi se udeleženci v cestnem prometu srečujejo vsakodnevno.

Pred pričetkom predavanja sta zbrane nagovorila ravnateljica Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik Bernarda Trstenjak in podžupan Matej Slapar. Slednji je ob tej priložnosti poudaril: »Občina Kamnik je tudi letos pristopila k organizaciji dogodkov v sklopu Evropskega tedna mobilnosti. Prioriteta tega tedna je med drugim tudi,nagovarjati in pozivati vse generacije k strpnejšemu obnašanju v cestnem prometu. Na Občini Kamnik smo začeli s pripravo Celostne prometne strategije, ko bomo poskušali pritegniti čim več deležnikov, torej tistih, ki se srečujejo s prometom, in bomo skupaj naredili trajnostno strategijo, ki bo podlaga za kasnejše ukrepe, da bo promet v prihodnje lažje tekel, da bodo prometne površine bolj uporabne in se bo na cestah morda zgodilo tudi manj nesreč. Vzemite to predavanje kot resno in kot poduk, saj boste kmalu postali mladi vozniki in boste v prometu še toliko bolj udeleženi. Na cesti pa se obnašajte premišljeno.«

Jutri, v četrtek, 22. septembra 2016, sledi še kolesarska krožna pot članov Društva upokojencev Kamnik, s tem pa bomo letošnji pester sklop dogodkov v okviru Evropskega tedna mobilnosti tudi zaključili.

Vir: Občina Kamnik

Oglasno sporočilo