V Kamniku otroke in starše učili varnega obnašanja v prometu

0
2464
?

Preventivno- izobraževalne delavnice za otroke o varnosti v cestnem prometu

Kamnik, 28. september 2016 – Včeraj je pred Lidlovo trgovino v Kamniku potekala predzadnja preventivno-izobraževalna delavnica o prometni varnosti, ki jo že tretje leto zapored organizirata Zavod Varna pot in Lidl Slovenija. Glavni namen delavnic, ki potekajo od konca avgusta do konca septembra v 10 krajih po celi Sloveniji, je izobraževanje in osveščanje o pomenu prometne varnosti, predvsem v prvih dneh novega šolskega leta, ko se na ceste vrnejo otroci. Delavnico v Kamniku so obiskali tudi otroci iz vrtca Kekec, enota Tinkara, ki so bili na prikazanim navdušeni.

Predvsem starši, pa tudi večji otroci, so z zanimanjem preizkusili simulacijska očala, ki pokažejo nevarnost vožnje pod vplivom alkohola. Presenečeni so bili tudi nad podatki iz tehtnice za naletne teže, ki pokažejo,kakšne sile delujejo pri različnih hitrostih v primeru trka. Ženska torbica, težka 1,5 kg in odložena na armaturni plošči, lahko hitro postane zelo nevaren predmet v primeru nesreče pri 50 km/h, saj se njena teža poveča na kar 33,75 kg. Novost letošnjih delavnic je tudi prikaz uporabe mobilnih naprav med vožnjo, kar zveča reakcijski čas v prometu.

Delavnice o prometni varnosti v okviru svojega trajnostnega koncepta Ustvarimo boljši svet že tretje leto podpira podjetje Lidl Slovenija. Z njimi pomagajo otrokom, njihovim staršem in ostalim udeležencem v prometu, da pridobijo in obnovijo znanje o prometni varnosti. Na preventivne delavnice Zavod Varna pot in Lidl Slovenija vsako leto povabita tudi okoliške vrtce in osnovne šole, kar pomembno prispeva k obogatitvi programa na področju prometne vzgoje, ki ga vrtci in šole že sicer redno izvajajo.

O Zavodu Varna pot
Zavod Varna pot je nevladna organizacija, ki deluje na področju prometne varnosti, nudi pomoč žrtvam prometnih nesreč in s svojimi preventivnimi aktivnostmi želi zavarovati slehernega udeleženca v cestnem prometu. S svojimi programi želijo v slovenskem prostoru dvigniti družbeno in osebno odgovornost ter kulturo v cestnem prometu. Pomemben del programov obsega tudi izobraževanje in osveščanje otrok, ki so najbolj ranljiva skupina v prometu in kateri je treba posvetiti še posebno pozornost. Kontakt: Anja Lepičnik – programski vodja, info@varna-pot.si, 05/99 55 022, www.varna-pot.si.

Ekipa Zavoda Varna pot
Oglasno sporočilo